Ediție aniversară a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu Reviewed by CD on . Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu sărbătorește 25 de ani de când animă întreg orașul cu maifestări culturale diverse. În perioada 8-17 iunie sibien Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu sărbătorește 25 de ani de când animă întreg orașul cu maifestări culturale diverse. În perioada 8-17 iunie sibien Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ediție aniversară a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Ediție aniversară a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Ediție aniversară a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu sărbătorește 25 de ani de când animă întreg orașul cu maifestări culturale diverse. În perioada 8-17 iunie sibienii sunt invitați la o ediție aniversară care, timp de 10 zile, va transforma orașul într-o adevărată scenă de spectacole. Tema acestei ediții este „Pasiune”.

Programul festivalului include peste 500 de evenimente: spectacole de teatru, muzică, dans, circ, operă, ateliere și masterclass-rui susținute de personalități din domeniul artelor, spectacole lectură care cuprind texte scrise de noile generații de dramaturgi, conferințe speciale cu unii dintre cei mai importanți invitați ai ediției, expoziții și instalații, lansări de carte și proiecții de filme.

Evenimentele vor avea loc în peste 70 de spații de joc, atât indoor în sălile tradiționale de spectacole, biserici, situri istorice, pub-uri cât și outdoor, acestea din urmă fiind foarte bine primite șl așteptate de către publicul festivalului.

Artiști și invitați speciali din peste 70 de țări se vor reuni la Sibiu unde vor aduce în dialogul cultural specificul fiecărei țări. În anul Centenarului, cultura românească, teatrul și artele spectacolului din România vor avea șansa de a intra în contact cu cele mai importante culturi ale lumii, sărbătorind împreună 100 de ani de la desăvârșirea statului național român.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, al ASR Prințului de Wales al Marii Britanii și al Centenarului.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus