Filme în premieră pentru liceenii din Mediaș la Cinema-edu Reviewed by CD on . Atenție, liceeni! Cinema-edu a pus trei filme în valiză și în curând pornește prin țară. Pe 26 și 27 mai educația cinematografică devine materie de studiu pentr Atenție, liceeni! Cinema-edu a pus trei filme în valiză și în curând pornește prin țară. Pe 26 și 27 mai educația cinematografică devine materie de studiu pentr Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Filme în premieră pentru liceenii din Mediaș la Cinema-edu

Filme în premieră pentru liceenii din Mediaș la Cinema-edu

Filme în premieră pentru liceenii din Mediaș la Cinema-edu

Atenție, liceeni! Cinema-edu a pus trei filme în valiză și în curând pornește prin țară. Pe 26 și 27 mai educația cinematografică devine materie de studiu pentru elevii din Mediaș, la Cinema Mediensis.
Elevii de liceu părăsesc orele de curs pentru evenimentele Cinema-edu, unde pot vedea trei filme de artă multipremiate și pot dezbate împreună cu invitatul nostru special, criticul de film Florin Barbu, teme ca maturizarea și formarea identității personale, urmele lăsate de războaie, prietenia și familia din trei perspective diferite. De asemenea, ei își vor însuși o serie de elemente de gramatica filmului.
Florin Barbu scrie pentru BeWhere și Agenda LiterNet și a făcut parte din juriul nominalizărilor la Premiile Gopo 2015.
Primul film, Bekas (r. Karzan Kader) ne arată aventura a doi frați kurzi ce trăiesc în Irakul anilor ’90 și care, după ce văd o parte din Superman la cinematograful din oraș, pleacă într-o călătorie ce are ca destinație finală America. Cinema-edu aduce în premieră Phoenix, (r. Christian Petzold), un film a cărui acțiune se desfășoară în 1945. Nelly, este o supravieţuitoare a Holocaustului care se întoarce din propria „cenuşă” în oraşul natal, Berlin, precum pasărea mitologică, Phoenix. După ce un doctor i-a refăcut chipul complet desfigurat, ea îl caută pe Johnny, soţul ei, despre care nu mai are nicio veste. Din caravană mai face parte și Ida(r. Pawel Pawlikowski), pelicula câștigatoare a Premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 2015, care ne prezintă călătoria transformatoare a Annei, o tânără orfană ce urmează să depună jurământul la mănăstirea unde crescut, dar caretrebuie să petreacă o săptămămână cu singura ei rudă în viață, prima ei săptămână petrecută în afara mănăstirii.
Cinema-edu dorește să ofere o alternativă la educația formală, să stârnească interesul tinerilor pentru filmul de artă european și să pună bazele educației lor audiovizuale, pentru a putea să filtreze informația la care au acces nelimitat. Evenimentele Cinema-Edu au loc încă din 2010, iar prin acestea, Asociația Culturală Macondo a reuşit să dezvolte cel mai complex proiect de educaţie cinematografică și socială din România, în care liceenii își dezvoltă în mod interactiv spiritul creativși critic .

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus