Muzeul Astra Sibiu sărbătorește Ziua Universală a Iei Reviewed by CD on . În perioada 22-24 iunie, vizitatorii Muzeului în aer Liber din Dumbrava Sibiului vor avea ocazia de a învăța să coase propria ie chiar de la cei care duc mai de În perioada 22-24 iunie, vizitatorii Muzeului în aer Liber din Dumbrava Sibiului vor avea ocazia de a învăța să coase propria ie chiar de la cei care duc mai de Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Muzeul Astra Sibiu sărbătorește Ziua Universală a Iei

Muzeul Astra Sibiu sărbătorește Ziua Universală a Iei

Muzeul Astra Sibiu sărbătorește Ziua Universală a Iei

În perioada 22-24 iunie, vizitatorii Muzeului în aer Liber din Dumbrava Sibiului vor avea ocazia de a învăța să coase propria ie chiar de la cei care duc mai departe această tradiție. La eveniment va fi prezentă cea mai mare șezătoare on-line, comunitatea Semne Cusute cu expoziția „IA Aievea”, prezentând cămăși noi realizate după izvoade vechi din muzeele țării. Din program mai fac parte târguri de meșteri, ateliere pentru toate vâstele și concerte de muzică populară.

De asemenea, tot în cadrul evenimentului, va avea loc și o plimbare în ie cu Bicilete Cochete. Cu plecare din Piața Mare în data de 23 iunie, la ora 17, participanții vor face o plimbare pe bicicletă până în Muzeul în Aer Liber unde vor putea participa la un picnic la târgul de țară și la concursul „Cea mai frumoasă IE”. Intrarea în muzeu este liberă pentru cei care vor purta ie sau cămășă tradițională. Seara se va încheia cu un concert pe scena de pe lac cu trupele Bucium și Bucovina.

Muzeul ASTRA oferă intrarea liberă și celor care îi calcă pragul purtând ie în data de 24 iunie 2018, Ziua Universală a Iei, împreună cu invitația de a participa la Hora de Sânziene, după săvârșirea Sfintei Liturghii, pe poiana Bisericii din Bezded.

Evenimentul este organizat sub egida Anului European al Patrimoniului.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus