Pompierii sibieni organizează activităţi specifice de Ziua Informării Preventive (marţi, 13 iunie) Reviewed by CD on .   Ziua Informării Preventive, zi declarată, încă din anul 2011, de către IGSU, este o oportunitate de a disemina informaţii cu caracter preventiv, prin org   Ziua Informării Preventive, zi declarată, încă din anul 2011, de către IGSU, este o oportunitate de a disemina informaţii cu caracter preventiv, prin org Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Pompierii sibieni organizează activităţi specifice de Ziua Informării Preventive (marţi, 13 iunie)

Pompierii sibieni organizează activităţi specifice de Ziua Informării Preventive (marţi, 13 iunie)

Pompierii sibieni organizează activităţi specifice de Ziua Informării Preventive (marţi, 13 iunie)

 

Ziua Informării Preventive, zi declarată, încă din anul 2011, de către IGSU, este o oportunitate de a disemina informaţii cu caracter preventiv, prin organizarea acestui eveniment, ori de câte ori data de 13 pică într-o zi de marţi.
Marţi, 13 iunie a.c., pentru a marca această zi, sediile subunităţilor de pompieri din judeţul Sibiu îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.
Cu această ocazie, cadre ale ISU Sibiu împreună cu reprezentanți ai EON România, vor organiza la Școala Gimnazială nr. 18 din municipiul Sibiu, activităţi de informare şi educare preventivă privind riscurile generatoare de situații de urgență, precum și regulile de comportare în momentul producerii acestora.

Info background:
IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.
În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat la nivel naţional campaniile „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi „R.I.S.C. – Siguranţa nu este un joc de noroc!”.
Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus