Recomandările jandarmilor sibieni pentru o vacanță în siguranță Reviewed by CD on . În anul scolar 2016 — 2017, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu au executat misiuni specifice pentru prevenirea și combaterea faptelo În anul scolar 2016 — 2017, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu au executat misiuni specifice pentru prevenirea și combaterea faptelo Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Recomandările jandarmilor sibieni pentru o vacanță în siguranță

Recomandările jandarmilor sibieni pentru o vacanță în siguranță

Recomandările jandarmilor sibieni pentru o vacanță în siguranță

În anul scolar 2016 — 2017, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu au executat misiuni specifice pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, la instituțiile școlare de pe raza județului Sibiu.

Jandarmii sibieni au desfășurat peste 20 de acțiuni la instituțiile de învațământ din municipiul Sibiu participând la întâlniri cu elevii si cadrele didactice, în contextul desfășurării proiectelor ‘Școala în siguranță !’ și ‘Împreună împotriva violenței școlare !’.

În cadrul temelor abordate pe parcursul întâlnirilor, elevii au primit sfaturi și au fost informați de către oamenii legii cu privire la modalitățile de prevenire a violenței și a altor fapte contravenționale sau de natură penală și în special, la prevenirea absenteismului școlar.

Scopul activităților defășurate a fost acela de a preveni manifestările de natură a-i transforma pe tineri în autori sau victime ale unor fapte antisociale dar și creșterea gradului de informare a participanților la discutii cu privire la consecințele juridice ale comportamentelor ce contravin normelor de conviețuire socială.

Pentru că urmează o binemeritată vacanță, Jandarmeria Sibiu adresează părinților următoarele recomandări:

— Să învete copiii cum să reacționeze în situația în care se rătăcesc, să se asigure că aceștia le cunosc numele complet, numărul de telefon, precum și adresa de domiciliu;

— Să nu lase copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate;

— Să îi învețe că au voie să plece doar cu permisiunea dumnealor și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă;

— Să se asigure că vor spune întotdeauna NU persoanelor care, sub diferite pretexte, le cer să le însoțească !

În cazul în care vă confruntați cu dispariția copilului, apelați în cel mai scurt timp posibil la numărul unic de urgență 112 !’.

În speranța că acest minim de reguli preventive vor fi însușite și adoptate, nu ne rămâne decât să le urăm tuturor elevilor o vacanță plăcută și plină de distracții !

Cetățenii pot solicita sprijinul jandarmilor apelând în orice moment numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau se pot adresa direct jandarmilor aflați în dispozitiv.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus