Șantierele din Sibiu, în atenția autorităților Reviewed by CD on . Poliția Locală și Serviciul de management și monitorizare a serviciilor de salubrizare desfășoară controale în oraș pentru a depista șantierele pe care nu se re Poliția Locală și Serviciul de management și monitorizare a serviciilor de salubrizare desfășoară controale în oraș pentru a depista șantierele pe care nu se re Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Șantierele din Sibiu, în atenția autorităților

Șantierele din Sibiu, în atenția autorităților

Șantierele din Sibiu, în atenția autorităților

Poliția Locală și Serviciul de management și monitorizare a serviciilor de salubrizare desfășoară controale în oraș pentru a depista șantierele pe care nu se respectă obligația încheierii unui contract cu o firmă specializată pentru gestionarea deșeurilor rezultate din construcții și demolare, așa cum este specificat în Legea nr.211/2011 privind regimul deșeurilor. Conform Regulamentului județean de salubrizare, persoanele fizice pot contracta aceste servicii numai de la operatorul județean de salubritate – SC Soma SRL (date de contact pe www.somasibiu.ro), acest operator având exclusivitate. Persoanele juridice pot contracta aceste servicii de la orice operator autorizat.

În cazul în care nu se încheie astfel de contracte, legea menționată prevede amenzi mari:
• persoanelor fizice – între 1000 și 2000 de lei
• persoanelor juridice – între 20.000 și 40.000 de lei.

Cetățenii care aruncă deșeurile pe terenurile publice riscă amenzile prevăzute de HCL 210/2001:
• Persoanele fizice – între 800-1000 lei
• Persoanele juridice – între 1000 și 2500 lei

Poliția Locală a aplicat în ultima perioadă 25 amenzi pentru astfel de contravenții, iar controalele vor continua în toate cartierele sibiene.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus