Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va avea un Centru de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice la copii Reviewed by CD on . Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va avea în aproximativ 1 an un centru de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice la copii. Contractul de proiectare ş Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va avea în aproximativ 1 an un centru de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice la copii. Contractul de proiectare ş Rating: 0
EÈ™ti aici: Acasă » Articole Recomandate»Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va avea un Centru de cercetare ÅŸi telemedicină în bolile neurologice la copii

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va avea un Centru de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice la copii

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va avea un Centru de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice la copii

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va avea în aproximativ 1 an un centru de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice la copii. Contractul de proiectare şi construire a clădirii care va adăposti acest centru a fost semnat de conducerea Spitalului de Pediatrie şi reprezentanţii constructorului miercuri, 8 ianuarie 2014, în prezenţa primarului Klaus Iohannis. Cofinanţarea acestuia este asigurată în cadrul Fondului European de Dezvoltare Regională, în baza contractului încheiat de Spitalul de Pediatrie Sibiu cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, în calitate de Organism Intermediar, pentru Programul Operaţional „Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE), Axa prioritară 2, Operaţiunea O 2.2.1. Întreg proiectul are o valoare de 45.315.662 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă fiind de 36.805.477 lei. Implementarea proiectului până la rambursarea cheltuielilor se desfăşoară cu asistenţa financiară a Consiliului Local Sibiu.

ÃŽn urma unei proceduri de achiziÅ£ie publică, contractul pentru proiectarea ÅŸi execuÅ£ia lucrărilor de construire a Centrului de cercetare ÅŸi telemedicină în bolile neurologice la copii a fost semnat cu asocierea SC CONSTRUCÅ¢II SA – SC SINECON SRL – SC NEO BOS ARHITECTURA SRL, valoarea acestor lucrări fiind de 8.408.291,92 lei (fără TVA).

Durata contractului este de 12 luni, iar în acest termen asocierea câştigătoare va elabora proiectul tehnic, va obţine autorizaţia de construire şi demolare necesară şi va executa lucrările de construire prevăzute în contract.

Noul corp de clădire va avea 1.276 de metri pătraţi şi va fi structurat pe demisol, parter, două etaje şi o mansardă. Proiectul constă în crearea a cinci departamente de cercetare: compartimentul de neuroradiologie; compartimentul de genetică, boli metabolice şi cercetare a patologiei pediatrice coexistente sau induse de bolile neurologice; compartimentul clinic de neurologie pediatrică; compartimentul de cercetare în neurologie şi polisomnografie; compartimentul de telemedicină şi educaţie medicală.

În cadrul contractului de construire va fi asigurată şi branşarea la reţelele de apă, canal, gaz, electricitate şi telefonie/internet.

Alte contracte încheiate în cadrul proiectului. Pe lângă contractul pentru proiectare şi execuţia lucrărilor, au fost încheiate deja în cadrul acestui proiect contractele pentru informare şi publicitate, consultanţă, dirigenţie de şantier, audit şi ridicare topografică. În perioada următoare Spitalul de Pediatrie Sibiu va promova o procedură de achiziţie pentru dotările acestui centru. Printre aparatele medicale care urmează să fie achiziţionate pentru noul centru se numără un aparat de rezonanţă magnetică de 3 Tesla, un sistem Röntgen multivalent cu arhitectură flexibilă pentru explorări fluoroscopice şi angiografice (neuroradiologie intervenţională şi neurochirurgie), un aparat Röntgen complet digital de grafie pentru pacienţi pediatrici, un electroencefalograf cu 40 canale pentru analiza de performanţă a activităţii spontane în timpul examinării funcţionale RMN EEG MRI, un ecograf Doppler color pentru investigaţie de înaltă performanţă în pediatrie, un ecocardiograf performant de analiză în volum, 2D, M şi Doppler pentru aplicaţii cardiovasculare, transtotoracic, transesofagian, vascular pentru pacienţi pediatrici, un aparat pentru studii genetice secvenţiator genetic, un sistem de prelucrare a imaginilor medicale (PACS), un sistem integrat de telemedicină şi o bibliotecă digitală.

Proiectul va permite astfel ca în cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, copiii cu afecţiuni neurologice să beneficieze de teste moderne şi eficiente de diagnostic, incluzând electroencefalografii, răspunsuri evocate de trunchi cerebral, auditive şi vizuale la copiii cu suspiciune de tulburări de auz sau deficienţe de vedere, electromiografie, servicii de neuroradiologie, inclusiv Rezonanta Magnetică (IRM), spectroscopie RM (SRM) şi f MRI şi teste cardiorespiratorii şi genetice performante.

Prin promovarea acestui amplu proiect, Spitalul de Pediatrie Sibiu va reuşi să crească calitatea şi nivelul cercetării şi capacitatea de diagnosticare şi tratament în neurologia pediatrică, rezultând astfel o scădere a mortalităţii şi morbidităţii infantile cauzate de afecţiunile neurologice. Noul centru va promova noi standarde terapeutice în afecţiunile neurologice şi va stimula inovarea în sectorul productiv farmaceutic şi în sectorul medical ca şi un aport al firmelor private în cercetare.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus