Ceremonial militar la Rectoratul Universității „Lucian Blaga″ Sibiu Reviewed by CD on . Cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române 24 ianuarie 1859 Universitatea „Lucian Blaga″ și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu″ au organizat un cerem Cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române 24 ianuarie 1859 Universitatea „Lucian Blaga″ și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu″ au organizat un cerem Rating: 0
EÈ™ti aici: Acasă » Articole Recomandate»Ceremonial militar la Rectoratul Universității „Lucian Blaga″ Sibiu

Ceremonial militar la Rectoratul Universității „Lucian Blaga″ Sibiu

Ceremonial militar la Rectoratul Universității „Lucian Blaga″ Sibiu

Cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române 24 ianuarie 1859 Universitatea „Lucian Blaga″ și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu″ au organizat un ceremonial militar la Rectoratul Universității „Lucian Blaga″. În cadrul acestuia a fost dezvelită o placă comemorativă România Centenar. Locul nu a fost ales întâmplător și asta pentru că în clădirea Rectoratului a fost sediul Președintelui Consiliului Dirigent, Iuliu Maniu, om politic și corifeu al Marii Uniri. Evenimentul s-a încheiat cu Hora Unirii dedicată Micii Uniri sărbătorită pe 24 ianuarie, la care au luat parte militari, studenți, sibieni, reprezentanți ai instituțiilor sibiene, iar din partea Consiliului Județean Sibiu, vicepreședinta Christine Manta-Klemens.

„Aniversăm azi 160 de ani de când s-a scris o pagină importantă în istoria României: alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate în Moldova și în Țara Românească. S-a făcut astfel primul pas spre unirea celor două state în Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești, numite ulterior România. Până la recunoașterea Micii Uniri, în plan internațional a mai fost însă nevoie de multe diligențe, de multă diplomație, dar mai ales de perseverență și viziune a proaspăt alesului domnitor, dar în egală măsură a oamenilor politici.
După jumătate de secol, alți oameni politici, la fel de vizionari și perseverenți au reușit să creeze Marea Unire, punând bazele României moderne, astăzi membră în Uniunea Europeană și NATO.
Niciunul din cele două evenimente evocate nu ar fi fost posibil fără cei care au și-au dat viața pentru înfăptuirea României de azi, li se cuvine deci recunoștința noastră și un gând pios.
Doresc României, generaÈ›iilor de azi È™i celor viitoare, să nu trebuiască să aducă jertfe umane pentru a putea trăi într-o È›ară democratică, înstărită. Le – deci ne – doresc însă să aibă parte de conducători, de politicieni cel puÈ›in la fel de patrioÈ›i, de implicaÈ›i în susÈ›inerea adevăratelor interese ale concetățenilor lor, a siguranÈ›ei statale È™i democraÈ›iei.
La mulți ani!″ a transmis sibienilor vicepreședinta Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta-Klemens.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus