Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, în turneu la Tokio Reviewed by CD on . Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă spectacolul „Nora” în regia lui Radu Alexandru Nica, în turneu la Tokio. Cele două reprezentaţii programate în cap Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă spectacolul „Nora” în regia lui Radu Alexandru Nica, în turneu la Tokio. Cele două reprezentaţii programate în cap Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, în turneu la Tokio

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, în turneu la Tokio

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, în turneu la Tokio

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă spectacolul „Nora” în regia lui Radu Alexandru Nica, în turneu la Tokio. Cele două reprezentaţii programate în capitala niponă vor avea loc miercuri, 4 decembrie, ora 18:30 şi joi, 5 decembrie, ora 14:00, pe scena Teatrului „Owl Spot”, în cadrul celei de-a II-a ediţii a Festivalului Internaţional „Ibsen”.

Actorii sibieni revin pentru a doua oară anul acesta în Japonia, după ce la începutul lunii martie au prezentat spectacolul „Lulu” în regia lui Silviu Purcărete, pe scena Teatrului Metropolitan din Tokio. Ca un fapt inedit, programul turneului din decembrie include pe lângă cele două reprezentaţii ale spectacolului „Nora” şi o serie de întâlniri publice, printre care două simpozioane. Primul dintre acestea se desfăşoară sub genericul Ibsen şi o are ca invitat special pe actriţa Diana Fufezan care va vorbi despre rolul acesteia în spectacolul „Nora”. Evenimentul va avea loc luni, 2 decembrie, la Universitatea Waseda, începând cu ora 14:00. Cel de-al doilea simpozion va avea loc marţi, 3 decembrie, ora 15:00, la Japan´s Woman University şi îl aduce la microfon pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional din Sibiu, într-o discuţie despre emanciparea femeii pornind de la piesele „O casă de păpuşi” de Henrik Ibsen şi „Lulu” de Frank Wedekind.

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu este o adaptare după piesa „O casă de păpuşi” a dramaturgului norvegian Henrik Ibsen. Considerat unul dintre cele mai controversate publicaţii de la sfârşitul secolului al XIX-lea, manuscrisul semnat de autor a fost inclus în urmă cu zece ani în Programul Memoria Lumii (Memory of the World Register) al UNESCO ca semn al recunoaşterii valorii istorice a textului prin faptul că a influenţat naturalismul şi feminismul. Nora Helmer este o femeie care a fost condusă toată viaţa fie de tatăl ei, fie de soţul Torvald. În momentul în care căsnicia îi este pusă la încercare, valorile Norei încep să se schimbe şi femeia decide să îşi ia soarta în propriile mâini. Spectacolul de la Sibiu se remarcă prin schimburile de replici condensate, relaţiile puternice şi dezinvolte dintre personaje. Ineditul acestei montări constă în cercetarea coregrafică prin care reiese tema centrală a textului: neputinţa partenerilor de a ajunge unul la celălalt. Personajele vorbesc, întind mâna pentru a se atinge, însă privirile nu li se întâlnesc. Perspectiva are de o picturalitate stranie, deşi trupurile lor sunt foarte apropiate, ele sunt plasate pe traiecte diferite. Întâlnirea, într-un minim punct al adevărului, e ratată matematic.

Radu – Alexandru Nica a primit premiului UNITER pentru cel mai bun debut în anul 2005 pentru regia acestui spectacol. Din noua distribuţie a spectacolului fac parte actorii Diana Fufezan, Ofelia Popii, Adrian Matioc, Marius Turdeanu, Pali Vecsei şi Alexia Mara Baciu. Acest spectacol s-a bucurat, de asemenea, de contribuţia scenografei Carmencita Brojboiu şi a coregrafilor Florin Fieroiu şi Hugo Wolf.

Sibienii vor putea viziona spectacolul refăcut, în noua distribuţie vineri, 30 noiembrie, de la ora 19:00, la sediul Teatrului Naţional din Sibiu. Preţul unui bilet pentru această reprezentaţie este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari. Spectacolul are o durată de aproximativ 1h30min.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus