Cântece din Țara Oltului, la Cercul Militar Sibiu Reviewed by CD on . Cântecele din Țara Oltului au răsunat luni, 13 noiembrie, la Cercul Militar, unde a avut loc evenimentul de închidere a proiectului de cercetare a folclorului m Cântecele din Țara Oltului au răsunat luni, 13 noiembrie, la Cercul Militar, unde a avut loc evenimentul de închidere a proiectului de cercetare a folclorului m Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Cântece din Țara Oltului, la Cercul Militar Sibiu

Cântece din Țara Oltului, la Cercul Militar Sibiu

Cântece din Țara Oltului, la Cercul Militar Sibiu

Cântecele din Țara Oltului au răsunat luni, 13 noiembrie, la Cercul Militar, unde a avut loc evenimentul de închidere a proiectului de cercetare a folclorului muzical din Țara Oltului, subzona Avrig, derulat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu.

La eveniment a luat parte și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, care a fost încântată și emoționată de publicul generos format din săteni veniți îmbrăcați în costume populare din localitățile Racovița, Sebeșu de Sus, Avrig, Săcădate și Turnu Roșu, care au fost colaboratori în cadrul proiectului.

„Vă felicit, oameni dragi, că ați reușit să păstrați aceste cântece care exprimă trăirile și emoțiile pe care comunitățile din care faceți parte le-au avut în diferite momente ale vieții: la nașterea unui copil, la nuntă, la plecarea tinerilor în armată, la nuntă, etc. Și vă mărturisesc că mi-ar plăcea să ating un caiet cu cântece vechi când mai vin la dumneavoastră în localitate. Felicit echipa de la Centrul Județean Cindrelul Junii, condusă de Silvia Macrea, pentru munca de cercetare pe care o face. Pentru foarte mulți, Cindrelul Junii înseamnă numai ansamblul care și-a făcut un nume și renume pe plan național și internațional, însă Centrul Județean Cindrelul Junii include și activitatea de cercetare și valorificare ale folclorului și tradițiilor. Vă încurajez și vă asigur de tot sprijinul Consiliului Județean Sibiu pentru a continua ceea ce ați început și a aduce cât mai mult din istoria și tradiția locurilor”, a spus Daniela Cîmpean.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus