Petiție adresată Ministerului Mediului inițiată de Consiliul Județean Sibiu Reviewed by CD on . Consiliul Județean Sibiu împreună cu ADI ECO Sibiu demarează o campanie de strângere de semnături pentru o petiție prin care sibienii solicită Ministerului Medi Consiliul Județean Sibiu împreună cu ADI ECO Sibiu demarează o campanie de strângere de semnături pentru o petiție prin care sibienii solicită Ministerului Medi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Petiție adresată Ministerului Mediului inițiată de Consiliul Județean Sibiu

Petiție adresată Ministerului Mediului inițiată de Consiliul Județean Sibiu

Petiție adresată Ministerului Mediului inițiată de Consiliul Județean Sibiu

Consiliul Județean Sibiu împreună cu ADI ECO Sibiu demarează o campanie de strângere de semnături pentru o petiție prin care sibienii solicită Ministerului Mediului să își poată trata deșeurile la ei în județ. Ministerul Mediului a prevăzut prin prima versiune publicată a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD) că cele aproximativ 60.000 tone de deșeu rezidual generat anual pe raza județului Sibiu vor trebui transportate mai întâi la 95 de km distanță, până la Galda de Jos (județul Alba). Acolo urmează a fi trecute printr-o stație de tratare, iar ceea ce rămâne va fi cărat înapoi pentru depozitare la rampa din Cristian (județul Sibiu). Consiliul Județean Sibiu și ADI ECO Sibiu au solicitat deja modificarea PNGD, atenționând ministerul prin mijloacele instituționale că acest plan generează cheltuieli suplimentare de 1,7 mil. de euro anual — cheltuieli care tot de sibieni ar trebui acoperite, prin creșterea taxei de salubrizare.

Președinta CJ Sibiu Daniela Cîmpean a semnat azi, 18 august, petiția și invită sibienii să i se alăture în acest demers având în vedere că până în luna octombrie PNGD mai poate suferi modificări, urmând a fi aprobat prin hotărâre de guvern la finele acestui an:

‘Pentru a convinge Ministerul Mediului să schimbe această prevedere fac un apel la toți sibienii, pentru că este o problemă care ne va afecta pe toți, indiferent de culoarea politică. Invit colegii de la PSD, ce fac parte din alianța aflată la guvernare, să semneze și să sprijine acest demers în favoarea județului Sibiu, pentru a evita costuri exorbitante pentru cetățeni, dar și impactul negativ asupra mediului’.

Petiția se semnează electronic, prin accesarea următorului link, unde se poate citi textul integral: https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/sibienii-cer-ministerului-mediului-sa-isi-poata-trata-deseurile-la-ei-in-judet

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus