14 sfaturi utile care îți ajută ochii obosiți – OptyU Optica medicala in Sibiu
Nu trebuie să ai grijă de ochii tăi. Trebuie să ai foarte mare grijă. Dar cum? Uneori ochii tăi sunt atât de obosiți! Este firesc să ai senzația aceea deranjantă de oboseală care planează asupra ochilor. Orele petrecute în fața ecranelor laptopului sau a altor dispozitive dăunează sănătății ochilor, dacă nu încerci să previi pe cât posibil oboseala cronică acestora sau anumite afecțiuni oculare.
Nu uita un aspect foarte important! Dacă simți nevoia de clarificare a unor aspecte privind ochii tăi sau dacă dorești să te adresezi serviciilor de optica medicala, nu ezita. Un specialist te poate ajuta să afli informații despre ochii tăi, despre cum trebuie protejați, despre modalități de prevenire a anumitor afecțiuni oculare, servicii de examinare oculară, de prescriere a lentilelor, recomandări personalizate.
Dar hai să vedem cum poți ajuta tu ochii obosiți.
Consultație GRATUITĂ pentru lentilele tale personalizate cu VISION-R 800, aparat care realizează prescripții cu precizia de 0.01 dioptrii la OptyU Iulius Town!
Indicații de orientare Google Maps ❱ SHOPPING CITY SIBIU
Adresă – Galeria Carrefour, Șoseaua Sibiului Nr. 5
- Când te afli în fața ecranului laptopului, accesează din setări, modul de noapte al ecranului digital, deoarece schimbă lumina albastră într-o nuanță ușor portocalie.
- Bucură-te, la fiecare 50 de minute, de o pauză de cel puțin 10 minute, dacă lucrezi la calculator. Iar în acele 10 minute, evită folosirea telefonului sau a altor dispozitive digitale.
- Încearcă să privești ecranul de la aproximativ 50 cm, pentru ca impactul negativ al luminii asupra ochilor să fie minim.
- Optează pentru ochelari cu filtru de protecție, atât pentru lumina calculatorului, pentru razele puternice ale soarelui, cât și pentru a-ți proteja ochii împotriva strălucirii intense a zăpezii.
- Știai că deshidratarea poate fi o cauză a ochilor obosiți? Încearcă să consumi 2 litri de apă pe zi. Va ajuta nu doar ochii, ci și corpul tău.
- În timp ce citești, alege o lampă cu braț flexibil, pentru a îndrepta cu ușurință lumina spre foaie.
- Mărește dimensiunea fontului (a caracterelor) pe calculator. Astfel, le vei vedea mai ușor și nu va fi nevoie să obosești ochiul, încercând să te concentrezi asupra literelor.
- Petrece cât mai mult timp în aer curat. Atât de benefic pentru sănătatea ochilor, dar și a întregului organism.
- Acoperă ochii cu palmele și închide-i cel puțin un minut. Ajută la relaxarea acestora.
- Clipește cât mai des, pentru a evita uscarea ochilor.
- La fiecare 20 de minute, privește pe geam cel puțin 30 de secunde. Ideea este ca ochiul să privească un obiect din depărtare. Preferabil să fie un obiect din exterior, pentru ca ochiul să privească departe și să se relaxeze.
- În timp ce citești, sursa de lumină trebuie să vină din spatele tău. Astfel ochiul nu se va forța să citească.
- Dormi suficient, atât pentru sănătatea ochilor, cât și pentru menținerea sănătății organismului.
- Privește la televizor dintr-o cameră ușor luminată, pentru a evita contrastul puternic dintre lumina televizorului și întuneric care poate afecta ochiul.
Așadar, încearcă atât cât depinde de tine, să previi îmbolnăvirea ochilor. Sunt sfaturi utile și ușor de urmat, cu impact pozitiv semnificativ asupra sănătății ochilor. Prevenția poate salva multe afecțiuni. Dacă totuși, ai simptome care îți ‘’vorbesc’’ despre oboseala ochilor, precum dureri de cap, migrene, este necesar să te adresezi unui medic. De ce? Pentru a preveni unele afecțiuni sau pentru a împiedica agravarea acestora.