Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu participă cu trei spectacole la Festivalul de Cultură de la Cristian (Braşov)
Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu participă în perioada 26-27 noiembrie 2014 la Festivalul de Cultură de la Cristian (Braşov), cu trei comedii spumoase: „Incurcă-i drace”, regia Şerban Puiu, „Take, Ianke şi Cadâr”, regia Dan Glasu şi „Cutia de carton”, un spectacol realizat în colaborare cu Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu.
Cristianul, o localitate de tradiţie, găzduieşte prima editie a Festivalului de Cultură, între 24 şi 30 noiembrie, la Sala Mare a Căminului Cultural. Clădirea, ce impresionează prin arhitectură şi mărime, datează din anii 1926-1927, fiind ridicată de comunitatea săsească după proiectul arhitectului Wilhelm Schmidts. Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a fost prezent pentru prima dată în Cristian în anul 2010 şi de atunci spectacolele TNRS au revenit cu mare succes, în cadrul diverselor evenimente culturale.
Comedia „Cutia de carton”, realizată de tinerii studenți actori din Sibiu, va avea loc miercuri, 26 noiembrie, ora 15:00, la Sala Mare din Cristian. Subiectul este povestea unei mutări neprevăzute. Sunt prezentate şapte personaje care niciodată nu se află în locul potrivit şi la momentul potrivit, fiind prinse între lucrurile de împachetat şi conturile de reglat. SPECTACOL REALIZAT ÎN CADRUL PROIECTULUI SPEIGEL, FINANȚAT DE UNIUNEA EUROPEANĂ; PRODUCĂTOR: ASOCIAȚIA PROIECT 1200 ȘI UNIVERSITATEA ”LUCIAN BLAGA” SIBIU.
În aceeaşi seară, de la ora 20:00, va avea loc reprezentaţia spectacolului „Incurcă-i drace”, o comedie spumoasă, cu răsturnări de situaţie dintre cele mai neaşteptate. Având la bază o reţetă aparent simplă, spectacolul lui Şerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim-plan, într-un joc plin de forţă.
Joi, 27 noiembrie, ora 19 :00 va avea loc spectacolul „Take, Ianke şi Cadâr”, o comedie în trei acte despre un român, un evreu şi un turc. Negustori de o viaţă, cei trei și-au împărțit între ei strada, mâncarea, clienţii, mahalaua, însă nu şi credinţa. Printr-un amestec de înţelepciune populară, voie bună, limbaj pitoresc şi poante aforistice, autorul V. I. Popa creează o comedie de moravuri despre o societate care se luptă cu prejudecăţi naţionale şi nu atât etnice, cât de credinţă.