Avrig: 45 de asistenți personali pentru persoanele cu handicap grav Reviewed by CD on . In baza hotararii numarul 8/2016, adoptata in sedinta ordinara a Consiliului Local al orasului Avrig din luna Ianuarie, pentru anul 2016 a fost aprobat un numar In baza hotararii numarul 8/2016, adoptata in sedinta ordinara a Consiliului Local al orasului Avrig din luna Ianuarie, pentru anul 2016 a fost aprobat un numar Rating: 0
EÈ™ti aici: Acasă » Articole Recomandate»Avrig: 45 de asistenÈ›i personali pentru persoanele cu handicap grav

Avrig: 45 de asistenți personali pentru persoanele cu handicap grav

Avrig: 45 de asistenți personali pentru persoanele cu handicap grav

In baza hotararii numarul 8/2016, adoptata in sedinta ordinara a Consiliului Local al orasului Avrig din luna Ianuarie, pentru anul 2016 a fost aprobat un numar de 45 de asistenti personali pentru persoanele cu handicap grav. In prezent exista un numar de 39 de persoane care beneficiaza de asistenti personali, si 53 de persoane care beneficiaza de o indemnizatia lunara.

In conformitate cu legea numarul 448/2006, asistentul personal al persoanei cu handicap grav „supravegheaza, acorda asistenta si ingrijire copilului sau adultului cu handicap grav, pe baza planului de recuperare pentru copilul cu handicap, respectiv a planului individual de servicii al persoanei adulte cu handicap”. (Art. 5. 6. Lege nr. 448/2006).

Poate fi incadrata cu contract individual de munca in functia de asistent personal, persoana care indeplineste urmatoarele conditii:

a) are varsta minima de 18 ani impliniti;
b) nu a fost condamnata pentru savarsirea unei infractiuni care ar face-o incompatibila cu exercitarea ocupatiei de asistent personal;
c) are capacitate deplina de exercitiu;
d) are o stare de sanatate corespunzatoare, atestata de medicul de familie sau pe baza unui examen medical de specialitate;
e) a absolvit cel putin cursurile invatamantului general obligatoriu, cu exceptia rudelor si afinilor pana la gradul al IV-lea inclusiv ale persoanei cu handicap grav, precum si cu exceptia sotului sau sotiei.

Dupa caz; in situatii exceptionale, la propunerea asistentului social din cadrul aparatului propriu al Consiliului Local in a carui raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta persoana care urmeaza sa indeplineasca functia de asistent personal, Directia Protectia Persoanelor cu Handicap (DPPH), poate aproba derogarea de la indeplinirea conditiilor de studii si in cazul altor persoane. (Art. 36. – (1) Lege nr. 448/2006)

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus