Consiliul Județean Sibiu aniversează 22 de ani de la înființare și organizează ”Ziua porților deschise” Reviewed by CD on . Consiliul Județean Sibiu se întrunește miercuri, 30 aprilie 2014, în ședință festivă pentru a marca aniversarea a 22 de ani de la constituirea acestei instituți Consiliul Județean Sibiu se întrunește miercuri, 30 aprilie 2014, în ședință festivă pentru a marca aniversarea a 22 de ani de la constituirea acestei instituți Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Consiliul Județean Sibiu aniversează 22 de ani de la înființare și organizează ”Ziua porților deschise”

Consiliul Județean Sibiu aniversează 22 de ani de la înființare și organizează ”Ziua porților deschise”

Consiliul Județean Sibiu aniversează 22 de ani de la înființare și organizează ”Ziua porților deschise”

Consiliul Județean Sibiu se întrunește miercuri, 30 aprilie 2014, în ședință festivă pentru a marca aniversarea a 22 de ani de la constituirea acestei instituții. Evenimentul are loc la Sala Thalia, de la ora 14:00 și sunt invitați să participe toți consilierii județeni din 1992 și până în prezent.

”Este pentru prima dată când Consiliul Județean Sibiu aniversează constituirea sa și vrem ca data de 30 aprilie să rămână de acum înainte în istorie ca Ziua Consiliului Județean Sibiu, pentru că ea marchează momentul nașterii forului legislativ județean. La 30 aprilie 1992, ora 16:00, consilierii județeni, aleși pentru prima dată în România democratică, s-au întrunit în prima ședință de constituire. Vrem în același timp să ne arătăm recunoștința către toți consilierii județeni din cele șase mandate care au contribuit și, unii dintre ei contribuie încă, prin munca lor la dezvoltarea județului”, spune Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu .

Tot miercuri, 30 aprilie 2014, între orele 12:00 și 13:30, Consiliul Județean organizează ”Ziua porților deschise” la care sunt invitați toți locuitorii județului care vor să vadă cum se desfășoară activitatea și vor să viziteze sala de ședințe în care se iau deciziile importante pentru județul Sibiu.

Potrivit Legii nr.69 din 1991, în primul mandat consilierii județeni au fost aleși prin vot indirect de către electorii reprezentați de consilierii locali aleși în toate localitățile județului în urma scrutinului din februarie 1992. Un proces verbal al Comisiei Electorale datat 18 aprilie 1992 arată că din 799 electori au fost prezenți 669, iar voturi valabil exprimate au fost 654.

Rezultatele votului electorilor au fost următoarele: Convenția Democrată (CD) 215 voturi (13 locuri, Frontul Salvării Naționale (FSN) 149 voturi și (9 locuri), Partidul Democrat Agrar din România (PDAR) 104 voturi (6 locuri), Partidul Național Liberal (PNL) 48 voturi (3 locuri), Forumul Democrat al Germanilor (FDG) 40 voturi (2 locuri), Mișcarea Ecologistă din România (MER) 30 voturi (2 locuri), Partidul Național Liberal – Aripa Tânără (PNL-AT) 25 voturi (2 locuri), Partidul Unității Naționale din România (PUNR) 21 voturi (1 loc), Partidul România Mare (PRM) 18 (1 loc) și Partidul Democrat Creștin al Romilor din (PDCRR) România 4 voturi, această din urmă formațiune politică neobținând niciun loc în primul Consiliu Județean.

În arhivele Consiliului Județean Sibiu se regăsesc la data de 30 aprilie 2014 primele patru hotărâri emise de consilierii județeni întruniți în prima ședință, convocată la 18 aprilie 1992, la Cercul Militar, de prefectul de atunci, Nicolae Nan, după finalizarea procesului verbal de către Comisia Electorală. Astfel, în prima ședință, au fost validate mandatele consilierilor și a fost aleasă prima conducere: Romeo Trifu (FSN) – președinte, Ion Vraciu (PDAR) – vicepreședinte și Nicolae Cosma (PNL-AT) – vicepreședinte.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus