Mediaș: Tratamente pentru combaterea căpușelor Reviewed by CD on . În perioada 7-8 iulie , angajații Serviciului Public de Ecologizare Mediaș acționează în parcurile și locurile de joacă din municipiu, unde aplică tratamente pe În perioada 7-8 iulie , angajații Serviciului Public de Ecologizare Mediaș acționează în parcurile și locurile de joacă din municipiu, unde aplică tratamente pe Rating: 0
EÈ™ti aici: Acasă » Articole Recomandate»MediaÈ™: Tratamente pentru combaterea căpuÈ™elor

Mediaș: Tratamente pentru combaterea căpușelor

Mediaș: Tratamente pentru combaterea căpușelor

În perioada 7-8 iulie , angajații Serviciului Public de Ecologizare Mediaș acționează în parcurile și locurile de joacă din municipiu, unde aplică tratamente pentru combaterea căpușelor.
Amintim de asemenea câteva măsuri de prevenire a bolilor transmise de căpuşe:

– EvitaÅ£i sau reduceÅ£i la minim expunerea la muÅŸcătura de căpuşă
-Folosiţi un produs insectifug
-Acoperiţi-vă braţele şi picioarele, purtând îmbrăcăminte şi mânecă lungă, pantaloni lungi
-Folosiţi haine şi pături pentru picnic deschise la culoare, pentru a putea detecta uşor căpuşele
-Folosiţi plase anti-insecte în jurul patului şi folie de protecţie atunci când dormiţi pe pamânt sau în cort
-Mergeţi pe mijlocul cărărilor şi evitaţi să vă atingeţi cu corpul de plantele din jur
-Îndepărtarea imediată şi corectă a căpuşelor

Este important să se înlăture căpuşa în întregime, fără a rupe partea posterioara a corpului. Căpuşa trebuie îndepărtată cu o pensetă fixată cât mai aproape de piele, trăgând cu atenţie şi dintr-o singură mişcare, fără a smulge sau rasuci. Nu striviţi corpul căpuşei şi nu aplicaţi căldură sau vreo substanţă pe ea.

Menţionăm faptul că, riscul îmbolnăvirii de boala Lyme în urma unei muşcături de căpuşe este mai mare în sezonul cald, în special pentru persoanele care practică activităţi în aer liber, cum ar fi: camparea în natură, drumeţii, ciclism, pescuit, vânătaore, alpinism etc.

Boala Lyme se manifestă prin următoarele simptome, care apar, de obicei, în 30 zile de la momentul muşcăturii: erupţie cutanată roşiatică de formă circulară în jurul muşcăturii, febră, oboseală, dureri de cap etc.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus