Sibiu: Inaugurarea Pavilionului Muzeal Multicultural din Muzeul ASTRA Reviewed by CD on . Vineri, 27 mai, începând cu ora 12:00, a avut loc inaugurarea oficială a Pavilionului Muzeal Multicultural (PaMM), clădire situată la intrarea principală în Muz Vineri, 27 mai, începând cu ora 12:00, a avut loc inaugurarea oficială a Pavilionului Muzeal Multicultural (PaMM), clădire situată la intrarea principală în Muz Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Sibiu: Inaugurarea Pavilionului Muzeal Multicultural din Muzeul ASTRA

Sibiu: Inaugurarea Pavilionului Muzeal Multicultural din Muzeul ASTRA

Sibiu: Inaugurarea Pavilionului Muzeal Multicultural din Muzeul ASTRA

Vineri, 27 mai, începând cu ora 12:00, a avut loc inaugurarea oficială a Pavilionului Muzeal Multicultural (PaMM), clădire situată la intrarea principală în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului).

Prefectul Sibiului, Cristian Roman, a participat la acest eveniment, alături de alte oficialităţi locale, reprezentanţi ai Ministerului Culturii, ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Ambasadei Regatului Norvegiei în România, personalităţi ale vieţii culturale şi prieteni ai Muzeului ASTRA. De asemenea, la eveniment au fost prezenti si reprezentanţii Muzeelor Sør Trøndelag din Trondheim, Norvegia, partenerul Muzeului ASTRA în cadrul proiectului.
Iată alocuţiunea susţinută de prefectul Cristian Roman cu acest prilej:

Vă mulţumesc pentru invitaţia de a participa astăzi la inaugurarea Pavilionului Muzeal Multicultural, un edificiu care va oferi o şi mai mare valoare Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, obiectiv căutat în egală măsură de turiştii români şi străini.
Sunt convins că prezenţa acestui pavilion va aduce beneficii multiple pentru muzeu. Pe de o parte, aici vor fi găzduite de acum înainte colecţiile Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, iar pe de altă parte, vizitatorii muzeului vor avea la dispoziţie o intrare mult mai primitoare – un centru de informare turistică, galerii de artă populară, spaţii multimedia, parcare şi acces pentru persoanele cu dizabilităţi.
Investiţia este cu atât mai binevenită în judeţul nostru, cu cât fondurile din care a fost ridicată sunt nerambursabile, iar prin acest proiect, cu o valoare totală de 3,5 milioane de euro au putut fi conservate mii de bunuri muzeale.
Ne dorim să reuşiţi şi pe viitor să accesaţi astfel de proiecte, care să contribuie la conservarea patrimoniului cultural românesc şi la aducerea de beneficii pentru comunitatea sibiană.
Vă felicit şi vă urez succes în nobila misiune pe care o aveţi – aceea de a păstra vii, în conştiinţa generaţiilor prezente şi viitoare, tradiţiile, cultura şi civilizaţia înaintaşilor noştri!

Patrimoniu Deschis. Creşterea accesibilităţii publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA a fost ales ca proiect predefinit în cadrul programului PA16/RO12 „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural”, primind o finanţare 100% nerambursabilă în valoare de 3.500.054 euro prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein şi Norvegia). Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile la www.patrimoniudeschis.ro.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus