Sibiul găzduiește Congresului Mondial al Tradițiilor Culinare
În perioada 17-20 noiembrie Sibiul găzduiește Congresului Mondial al Tradițiilor Culinare, un concept unic la nivel mondial, desfășurat în contextul programului european Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.
Evenimentul are ca temă meniul de nuntă și reunește peste 200 de bucătari din ţară şi de peste graniţe, din ţări precum Malaezia, Butan, Uzbekistan, India, Pakistan, China, Canada şi Australia, sau Statele Unite ale Americii care își vor prezenta obiceiurile culinare prilejuite de sărbătorirea începutului vieții în doi, a nunții. România va fi reprezentată de către mai multe echipe din fiecare regiune istorică: Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Maramureş, Bucovina, Moldova, Crişana şi Dobrogea.
Câte un bucătar va susţine o dizertaţie privind preparatele tradiţionale prilejuite de contextul nunţii din ţara pe care o reprezintă (istoria produselor, ingredientele, tehnica de preparare, suporturile de expunere) timp de zece minute, iar ceilalţi bucătari vor pregăti şi prezenta preparatele specifice.
Dialogului intercultural și celui interprofesional li se vor alătura produsele locale din întreaga lume, variante diferite ale acelorași preparate, dar și prezentări ale bucătăriilor lumii.
Evenimentul este organizat de AsociaÅ£ia Culturală Euro Est Alternativ, Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul JudeÅ£ean Sibiu ÅŸi consorÅ£iul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 È™i a debutat duminică, la ora 12, în sala „VeneÅ£ia” a Centrului Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.