Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu participă la „Reuniunea teatrelor naționale” de la Chișinău Reviewed by CD on . Teatrul Național 'Radu Stanca' Sibiu a fost invitat să participe la 'Reuniunea teatrelor naționale', eveniment ce se va desfășura la Chișinău, între 17 și 27 se Teatrul Național 'Radu Stanca' Sibiu a fost invitat să participe la 'Reuniunea teatrelor naționale', eveniment ce se va desfășura la Chișinău, între 17 și 27 se Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu participă la „Reuniunea teatrelor naționale” de la Chișinău

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu participă la „Reuniunea teatrelor naționale” de la Chișinău

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu participă la „Reuniunea teatrelor naționale” de la Chișinău

Teatrul Național ‘Radu Stanca’ Sibiu a fost invitat să participe la ‘Reuniunea teatrelor naționale’, eveniment ce se va desfășura la Chișinău, între 17 și 27 septembrie 2015, cu spectacolul ‘Așteptându-l pe Godot’ de Samuel Beckett, regia Silviu Purcărete.

Reprezentația va avea loc vineri, 18 septembrie, ora 18:30, la sala mare a Teatrului Național ‘Mihai Eminescu’. Constantin Chiriac, director general TNRS, a fost invitat să susțină două recitaluri extraordinare de poezie, ce vor avea loc pe 19 septembrie.

Proiectul de colaborare culturală ‘Reuniunea teatrelor naționale’ este organizat de Teatrul Național ‘Mihai Eminescu’ din Chișinău, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Institutul Cultural Român și este un eveniment de anvergură ce oferă spectatorilor din Republica Moldova ocazia de a aprecia valoroase spectacole realizate de către colectivul teatrului-gazdă, dar și de prestigioase teatre din România.

Alături de spectacolul Naționalului sibian, în program mai figurează spectacole produse de Teatrul Național ‘I.L. Caragiale’ București, Teatrul Național ‘M. Sorescu’ din Craiova și Teatrul Național ‘Vasile Alecsandri’ din Iași.

O secțiune aparte a evenimentului o constituie audierea publică a spectacolelor produse de Teatrul Național Radiofonic din București, spectacole de teatru-document, dedicate unor destine exemplare, modele în lupta de rezistență anticomunistă și personalități ale vieții culturale. La audiții sunt invitate cu titlu special persoanele cu deficiențe de vedere.

Totodată, proiectul își propune edificarea unui spațiu creativ și a unei platforme educaționale prin desfășurarea atelierelor de creație pentru studenții de la jurnalism, teatrologie, actorie, regie, prin discuții și întâlniri active cu artiștii invitați.

‘Așteptându-l pe Godot’ a avut premiera la Sibiu în anul 2005. De atunci spectacolul a fost prezentat în turnee mondiale pe mai multe continente, cu un imens succes, în anul 2012 fiind producția cea mai bine vândută din cadrul Festivalului Iberoamerican de Teatru de la Bogota (Columbia). În același an spectacolul a făcut parte din secțiunea Focus Silviu Purcărete — un univers regizoral, din cadrul FNT.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Constantin Chiriac, Marian Râlea, Cristian Stânca, Pali Vecsei și Alexandru Nicoară, alături de muzicienii Sena Ducariu (pian), Aurel Tancu (violoncel) și Lacrima Maria Stănescu (vioară). Montarea lui Silviu Purcărete are la bază traducerea lui Gellu Naum, iar scenografia este un proiect personal al regizorului.

Constantin Chiriac, director general TNRS, a fost invitat de organizatori să susțină două recitaluri extraordinare de poezie, ce vor avea loc sâmbătă, 19 septembrie, la Teatrul Național ‘Mihai Eminescu. Recitalul ‘Domnule și frate Eminescu’ reconstituie un dialog între Mihai Eminescu și Ion Creangă, ce explorează legătura creatoare și prietenia unică dintre cei doi scriitori români. Spectacolul afirmă dimensiunea culturală a poeziei populare, văzută ca matrice pentru sufletul popular românesc.

Al doilea recital, intitulat ‘Metanie ție, Părinte !’ este un spectacol despre viață, moarte, destin, credință și, mai ales, despre iubire, ce își propune să aducă în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine și cu creatorul.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus