Un an de activitate a Centrului de Primire în Regim de Urgență „Sf. Ana” Sibiu Reviewed by CD on . Nu, violenței domestice! este proiectul prin care DGASPC Sibiu a înfiinţat un Centru de Primire în Regim de Urgență pentru victimele violenței domestice – CPRU Nu, violenței domestice! este proiectul prin care DGASPC Sibiu a înfiinţat un Centru de Primire în Regim de Urgență pentru victimele violenței domestice – CPRU Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Un an de activitate a Centrului de Primire în Regim de Urgență „Sf. Ana” Sibiu

Un an de activitate a Centrului de Primire în Regim de Urgență „Sf. Ana” Sibiu

Un an de activitate a Centrului de Primire în Regim de Urgență „Sf. Ana” Sibiu

Nu, violenței domestice! este proiectul prin care DGASPC Sibiu a înfiinţat un Centru de Primire în Regim de Urgență pentru victimele violenței domestice – CPRU „SF. Ana”. Pornind de la ideea că violența în familie este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă societatea contemporană atât la nivel național cât și la nivelul județului Sibiu, DGASPC Sibiu împreună cu Consiliul Judeţean Sibiu au depus Proiectul “Nu, violenței domestice!” şi au obţinut finanţare prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, având ca prioritate de finanţare sprijinirea reţelei de unităţi în contextul legii privind violența domestica. Proiectul inaugurat public a cărei finanțare nerambursabilă a fost de 1346560,05 lei din care plătită suma de 1011935,79 lei, a presupus reabilitarea unui imobil în care funcționează Centrul, pus la dispoziție de o primărie din județ, devenită partener în acest proiect. Centrul are o capacitate de 20 de locuri şi oferă asistenţă familială atît victimei cât şi minorilor aflaţi în îngrijirea acesteia, găzduire, protecţie împotriva agresorului, îngrijire, hrană, consiliere psiho-socio-juridică, activităţi de grup-socializare cu scopul combaterii marginalizării sociale. De la data de 1 februarie 2017 şi pînă in prezent, au beneficiat de serviciile sociale oferite în cadrul Centrului un număr de 88 de beneficiari, dintre care 21 adulţi şi 67 de copii cu vârste cuprinse între 8 luni şi 16 ani. Dintr-un total de 21 de cazuri, 6 beneficiare împreună cu copiii aflaţi în întreţinerea acestora s-au întors acasă la agresor, 3 beneficiare s-au întors acasă după evacuarea agresorului din locuinţă ca urmare a obţinerii ordinului de protecţie, 7 beneficiare au fost integrate la familia extinsă şi 3 beneficiare au fost integrate în comunitate, într-o locuinţă cu chirie. În momentul de faţă în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru victimele violenței domestice – CPRU „SF. Ana” sunt găzduite 10 persoane (2 mame cu 8 copii).

„Un an de funcţionare înseamnă atât de puţin în termeni temporali şi privind retrospectiv apreciez că acest proiect a beneficiat de cea mai mare mediatizare decât oricare alt proiect al instituţiei, iar raţiunea pentru aceasta este una singură: pentru a schimba percepţii şi stereotipii, este nevoie de determinare şi perseverenţă! În acest prim an de funcţionare, am constatat că beneficiarele Centrului sunt în primul rând victimele comunităţii noastre, care este tolerantă şi permisivă cu flagelul violenţei domestice, pe care-l compar cu un iceberg al cărui dimensiune şi adâncime reală nu ne este cunoscută. Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru victimele violenței domestice – CPRU „SF. Ana” reprezintă colacul de salvare al acestor victime şi mi-aş dori, ca prin implicarea tuturor în prevenirea şi combaterea violenţei, să devenim judeţul care încurajează egalitatea de drept şi de fapt între femei şi bărbaţi, şi care afirmă răspicat un : NU VIOLENŢEI!”, declară directorul general Laura Camelia Vîlsan.

Cazurile de violenţă în familie pot fi reclamate de către victimă, rude, membri ai comunităţii, cât şi de către reprezentanţi ai instituţiilor, în scris la sediul DGASPC Sibiu, str. Mitropoliei nr.2, telefonic la numărul de telefon 0269/232066 sau la telefonul Copilului şi al Familiei 0269/983. De asemenea, cazurile de violenţă domestică pot fi referite instituţiei noastre şi de către alte autorităţi abilitate (Poliţie, Tribunal, Parchet, Serviciul Public de Asistenţă Socială, etc.). În judeţul Sibiu, mai există 2 adăposturi destinate victimelor violenţei în familie, care aparţin organizaţiilor neguvernamentale acreditate (unul în municipiul Mediaş şi unul în municipiul Sibiu).

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus