În 2014 încep lucrările la noua autobază de transport public din Sibiu
Execuţia lucrărilor de construire a noii autobaze Tursib va fi contractată anul acesta. Până în prezent societatea de transport public a elaborat documentaţia de execuţie a proiectului şi a efectuat demersurile pentru contractarea unui credit în valoare de 4,8 milioane Euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, contract care urmează să se semneze în perioada imediat următoare.
Tursib doreşte să lanseze procedura de achiziţie pentru execuţia lucrărilor în luna mai a acestui an.
Noua autobază Tursib va fi amenajată pe un teren în suprafaţă de aproximativ 33.000 de metri pătraţi şi va include un bussport, o staţie de alimentare cu carburant, o spălătorie, o staţie pentru inspecţii periodice, ateliere şi o clădire administrativă. Valoarea lucrărilor a fost estimată la aproximativ 4,8 milioane de euro.
Programul de investiţii al Tursib pentru anul 2014 include continuarea proiectului de echipare a întregii flote de autobuze cu sisteme de afişare electronică a traseelor, urmând să fie achiziţionate afişaje electronice pentru ultimele nouă autobuze. De asemenea, lista de investiţii cuprinde un proiect pe care SC Tursib îl derulează împreună cu Primăria Municipiului Sibiu şi care constă în montarea de tabele de afişaj electronic pentru indicarea timpului de sosire în staţie a autobuzelor. Anul acesta vor fi montate şase astfel de dispozitive, similare cu cel care funcţionează deja ca proiect pilot în staţia de pe Bulevardul Victoriei, din faţa sediului Primăriei Sibiu. De asemenea, încă 45 de autobuze vor fi dotate cu validatoare electronice de bilete, 55 de mijloace de transport fiind deja echipate cu acest sistem de afişaj. Pentru creşterea capacităţii de transport societate a inclus pe lista de investiţii achiziţia a patru noi autobuze cu o capacitate de 170 de locuri fiecare.
Autobuzele din actuala flotă sunt dotate în totalitate cu aparate GPS, aceste aparate fiind conectate cu dispeceratul de monitorizare al curselor, funcţional din luna decembrie 2013. Dispeceratul monitorizează în timp real circulaţia autobuzelor, scopul fiind acela de a creşte gradul de sincronizare a circulaţiei mijloacelor de transport ale societăţii.
În decursul anului 2014 Tursib va continua să participe la proiecte internaţionale, fiind membru al Uniunii Internaţionale a Transportatorilor Publici. Proiectele vizează discuţii privind implementarea Directivei Europene privind introducerea treptată vehiculele ecologice. Societatea Tursib va participa activ din 2014 în cadrul proiectul ZeEUS, acest proiect urmând să stea la baza strategiei de emisii zero pentru mijloacele de transport. Societatea va participa în 2014 la grupul de lucru KPI (Key Performance Indicator) al Uniunii Internaţionale de Transport Public, acesta urmărind implementarea unor coeficienţi de performanţă a transportului public, de la consumuri până la dinamica pasagerilor.