Sibiu: Tichete pentru grădiniţă acordate copiilor provenind din familiile defavorizate Reviewed by CD on . Consiliul Local Sibiu a adoptat în şedinţa din luna februarie procedurile pentru acordarea stimulentului educaţional pentru copiii din grădiniţe care provin din Consiliul Local Sibiu a adoptat în şedinţa din luna februarie procedurile pentru acordarea stimulentului educaţional pentru copiii din grădiniţe care provin din Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Sibiu: Tichete pentru grădiniţă acordate copiilor provenind din familiile defavorizate

Sibiu: Tichete pentru grădiniţă acordate copiilor provenind din familiile defavorizate

Sibiu: Tichete pentru grădiniţă acordate copiilor provenind din familiile defavorizate

Consiliul Local Sibiu a adoptat în şedinţa din luna februarie procedurile pentru acordarea stimulentului educaţional pentru copiii din grădiniţe care provin din familii defavorizate. Acestea sunt stabilite prin Legea 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate şi de HG 15/2016, normele de aplicare a acestei legi.

“Este un ajutor bine venit din partea Statului menit să încurajeze părinţii să îi ducă pe cei mici la grădiniţă, oferindu-le sprijin financiar. Scopul declarat al acestui program este acela de a creşte nivelul educaţiei copilului încă de la nivelul preşcolar, când copii încep deja să acumuleze cunoştinţe şi deprinderi utile” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

Cine poate beneficia de acest stimulent? Stimulentul educaţional se acordă copiilor din familii defavorizate, cetăţeni români care au domiciliul sau reşedinţa în Sibiu în vederea creşterii accesului la educaţie al acestora. Stimulentul se acordă şi copiilor din familii defavorizate cetăţeni români fără domiciliu sau reşedinţă şi/sau fără locuinţă, în condiţiile în care sunt îndeplinite criteriile de eligibilitate, acordarea acestora fiind condiţionată de frecvenţa regulată la grădiniţă a copiilor.

Criterii pentru acordarea stimulentului. Acest stimulent se va acorda lunar, sub formă de tichet social, pe bază de cerere şi declaraţie pe proprie răspundere, însoţite de acte doveditoare, începând cu luna în care sunt îndeplinite următoarele condiţii de eligibilitate:

– Stimulentul se acordă copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani

– Venitul lunar pe membru de familie să fie de până la 284 lei

– Copilul trebuie să frecventeze regulat grădiniţa

Distribuirea lunară a tichetelor către titulari se face de către fiecare unitate de învăţământ preşcolar.

Documente necesare. Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere (se găsesc la sediul Serviciului de Asistenţă Socială) se depun de reprezentantul familei, respectiv reprezentantul legal al copilului, în termen de 30 de zile de la înscrierea copilului la grădiniţă, însoţite de actele doveditoare, privind:

– componenţa familiei

– veniturile nete lunare ale familiei

– dovada înscrierii/frecventării activităţilor organizate de grădiniţă.

Acordarea stimulentului se face prin dispoziţia scrisă a primarului, aceasta urmând să fie comunicată titularului şi unităţii de învăţământ preşcolar la care este înscris copilul până în data de 10 a lunii, pentru cererile depuse în luna anterioară. În cazul persoanelor fără adăpost, comunicarea dispoziţiei se face prin afişare la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială.

Unde se depun actele ? Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere însoţite de documente justificative, se depun la Serviciul Public de Asistenţă Socială Sibiu până la data de 20 decembrie a fiecărui an calendaristic. Pentru anul şcolar 2015-2016 acestea se depun până în data de 30 aprilie 2016 la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială Sibiu, bulevardul Victoriei, nr. 1-3, camera S2, în cadrul programului cu publicul.

Actualizare din trei în trei luni. După stabilirea dreptului la stimulent, din trei în trei luni, titularul va depune la Serviciul Public de Asistenţă Socială Sibiu o declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acestei în soţite de acte doveditoare.

Atenţie ! Anunţaţi modificările ! Verificarea datelor şi informaţiilor cuprinse în cerere şi în documentele doveditoare pentru acordarea stimulentului, precum şi prelucrarea datelor înscrise în cerere, se realizează în termen de maxim 15 zile de la data înregistrării acestora, de personalul Biroului pentru alocaţii familiale din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială.

În situaţia în care se constată schimbări ce conduc la încetarea dreptului la stimulent, primarul emite dispoziţie de încetare a dreptului şi/sau de recuperare a tichetelor sociale pentru grădiniţă. Sumele reprezentând contravaloarea acestora se recuperează de la titular de către Direcţia Fiscală Locală Sibiu- Serviciul Executări Silite Persoane Fizice. Tichetele sociale pentru grădiniţă necuvenite şi neutilizate, respectiv sumele reprezentând contravaloarea acestora, după caz, se vor restitui/achita de către titular, în termen de maximum 30 de zile de la data comunicării dispoziţiei.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus