ISU Sibiu: Noi reguli pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu Reviewed by CD on . Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu informează cetățenii cu privire la faptul că, în Monitorul Oficial nr. 653 d Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu informează cetățenii cu privire la faptul că, în Monitorul Oficial nr. 653 d Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»ISU Sibiu: Noi reguli pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu

ISU Sibiu: Noi reguli pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu

ISU Sibiu: Noi reguli pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu informează cetățenii cu privire la faptul că, în Monitorul Oficial nr. 653 din 25 august 2016, a fost publicată Ordonanţa de Guvern nr. 17 din 24 august 2016, care prevede: „Termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu prevăzut la art. 30 alin. (4^1) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.633 din 21 iulie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă până la data de 30 iunie 2017”.
De asemenea, condițiile privind avizarea/autorizarea de securitate la incendiu și protecție civilă au fost modificate prin apariția Hotărârii de Guvern nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu și a Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 129/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă care aduc anumite elemente de noutate față de reglementările anterioare:
• a fost eliminată obligativitatea depunerii raportului de expertiză atunci când se solicită obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu;
• eliminarea termenului de 6 luni de la recepția lucrărilor în care se poate obține autorizația de securitate la incendiu fără alte cerințe suplimentare,
• termenul de emitere a autorizaţiilor este de maximum 30 de zile de la data înregistrării cererii, atât timp cât documentaţia depusă este completă.
Tot conform actului normativ citat, documentaţiile tehnice vor fi elaborate de către proiectanţi autorizaţi, persoane fizice sau juridice, care vor trebui să dateze, semneze şi ştampileze referatele verificatorilor de proiecte, construcţii şi/ sau instalaţii, piesele scrise şi desenate, inclusiv scenariul de securitate la incendiu.

La data intrării în vigoare a acestor acte normative se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 1739 din 6 decembrie 2006 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, Ordinul Ministrului Administrației și Internelor nr. 3 din 6 ianuarie 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă, Ordinul Ministrului Administrației și Internelor nr. 130/2007 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a scenariilor de securitate la incendiu.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus