Ziua porților deschise la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu
Spitalul Clinic de Pediatrie își deschide porțile în data de 20 mai 2017 pentru a arăta copiilor, dar și adulților că acesta este un loc interesant de descoperit, în care personalul medical muncește pentru a vindeca suferințele. Echipa Spitalului Clinic de Pediatrie împreună cu partenerii săi a pregătit mai multe acțiuni destinate atât micilor pacienți, cât și oricui dorește să cunoască secțiile unității medicale.
În ziua menționată, în intervalul orar 10 – 15, se va desfășura proiectul “Hai să ne jucăm de-a doctorul”, atât în sediul de pe strada George Barițiu cât și în cel de pe strada Pompeiu Onofreiu. Proiectul este destinat copiilor care nu sunt pacienți ai Spitalului, dar și părinților și bunicilor acestora. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu va amplasa corturi de informare în fața celor două sedii, iar de aici, vizitatorii vor primi un ghid ilustrat. Voluntarii Crucii Roșii îi vor conduce prin secțiile celor două sedii:
– În clădirea de pe strada George Barițiu se vor vizita cabinetele de oftalmologie, ortopedie, cabinetul de ecografie și laboratorul de radiologie, compartimentul de recuperare medicală și cabinetul ORL. Se va vizita chiar și o sală amenajată special pentru ca oaspeții să înțeleagă ce înseamnă epidemiologia.
– În sediul de pe strada Pompeiu Onofreiu copiii vor descoperi cum funcționează aparatul cu rezonanță magnetică și ce se petrece în cabinetele de ecografie, genetică, cardiologie, neurologie și stomatologie.
Personalul medical le va explica în mod interactiv la ce folosesc aparatele medicale și cu ce se ocupă fiecare cabinet. Pe măsură ce parcurg traseul, copii vor primi ștampile pe “foaia de parcurs”.
Cu această ocazie se vor organiza activități și pentru copiii internați, menite să le distragă atenția de la faptul că nu se află acasă, în familie, dar și de la boala de care suferă. Pentru această acțiune, Spitalul de Pediatrie are parteneri implicați și foarte activi în viața comunității. Liceul de Artă va organiza un concurs de desene, ateliere de muzică și expoziții de pictură. Universitatea Lucian Blaga va contribui cu psihologi terapeuți care vor discuta cu copii internați, Teatrul Gong va oferi micuților un atelier de creație și un spectacol, iar Teatrul Național Radu Stanca va organiza “fotoliul cu povești”. Biblioteca Județeană ASTRA va pune la dispoziția copiilor cărți.
Acest proiect se realizează în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu, și cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică, al Asociației Mâini Unite, al Fundației Polisano și al Asociația Pro Pediatria.