A fost încoronată „Miss Bălțata Românească” Reviewed by CD on . [caption id="attachment_1278" align="alignleft" width="300" caption="Miss Baltata Romaneasca - ed.XI"][/caption] În competiţie au fost înscrise 25 de bovine, ca [caption id="attachment_1278" align="alignleft" width="300" caption="Miss Baltata Romaneasca - ed.XI"][/caption] În competiţie au fost înscrise 25 de bovine, ca Rating:
Ești aici: Acasă » Eveniment»A fost încoronată „Miss Bălțata Românească”

A fost încoronată „Miss Bălțata Românească”

A fost încoronată „Miss Bălțata Românească”

Miss Baltata Romaneasca – ed.XI

În competiţie au fost înscrise 25 de bovine, care au concurat pentru titlurile de „Cea mai frumoasă vacă”, „Cea mai frumoasă junincă”, „Cea mai frumoasă viţea” şi „Miss Bălţata românească”. Premiul cel mare a fost câştigat, în acest an, de Steluţa – o văcuţă de doi ani şi jumătate, al cărei proprietar este gospodarul Alexandru Bota, din comuna Veţel. Manifestarea a continuat cu organizarea unei tombole şi cu un spectacol folcloric.

Rasa Bălţata Românească, de tip Simmental, reprezintă principala rasă de taurine a ţării, atât prin ponderea numerică, precum şi prin însuşirile bune pentru producţiile de carne şi lapte. O astfel de bovină ajunge la maturitate la patru ani, timp în care are circa opt-nouă lactaţii. În momentul de faţă, Bălţata Românească reprezintă 78,8 la sută din totalul taurinelor din judeţul Hunedoara.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus