Biserici de lemn hunedorene, tezaur de credință și cultură tradițională Reviewed by CD on . Imagini cu bisericile de lemn din judeţul Hunedoara pot fi regăsite într-o expoziţie de fotografie vernisată astăzi la sediul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Ro Imagini cu bisericile de lemn din judeţul Hunedoara pot fi regăsite într-o expoziţie de fotografie vernisată astăzi la sediul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Ro Rating:
Ești aici: Acasă » Religie»Biserici de lemn hunedorene, tezaur de credință și cultură tradițională

Biserici de lemn hunedorene, tezaur de credință și cultură tradițională

Biserici de lemn hunedorene, tezaur de credință și cultură tradițională

Imagini cu bisericile de lemn din judeţul Hunedoara pot fi regăsite într-o expoziţie de fotografie vernisată astăzi la sediul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. Expoziţia este prima manifestare de acest gen organizată în corpul de clădire recent inaugurat al muzeului devean. Scopul acestei manifestări este de a atrage atenţia asupra acestor inestimabile monumente istorice: bisericile de lemn. Multe dintre acestea au ajuns în paragină şi este nevoie de fonduri pentru reabilitarea lor. În judeţul Hunedoara există un număr de 550 de biserici ortodoxe, dintre care 107 sunt monumente istorice.

Cei interesaţi să viziteze expoziţia pot să o facă până la sfârşitul lunii decembrie. Intrarea este liberă. Expoziţia a fost organizată de către Asociaţia Filantropia Ortodoxă Deva.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus