Diana Popa – presedinte PMP Sibiu: Senatul a respins zilele trecute, înfiinţarea Agenţiei pentru Recuperarea Prejudiciilor provenite din infracțiuni! Reviewed by CD on . Proiectul de lege are ca obiect înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, instituție publică de interes național, cu personalitate Proiectul de lege are ca obiect înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, instituție publică de interes național, cu personalitate Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Diana Popa – presedinte PMP Sibiu: Senatul a respins zilele trecute, înfiinţarea Agenţiei pentru Recuperarea Prejudiciilor provenite din infracțiuni!

Diana Popa – presedinte PMP Sibiu: Senatul a respins zilele trecute, înfiinţarea Agenţiei pentru Recuperarea Prejudiciilor provenite din infracțiuni!

Diana Popa – presedinte PMP Sibiu: Senatul a respins zilele trecute, înfiinţarea Agenţiei pentru Recuperarea Prejudiciilor provenite din infracțiuni!

Proiectul de lege are ca obiect înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Justiției. Proiectul a întrunit 66 de voturi pentru, 36 împotrivă și șase abțineri. Pentru a fi aprobat, erau necesare 84 de voturi pentru, întrucât proiectul de lege avea caracter organic.

PMP Sibiu își manifestă îngrijorarea faţă de respingerea de către Senatul României a proiectului de lege, întrucât prin respingerea proiectului de înfiinţare a Agenţiei de Gestionare a Bunurilor Sechestrate, Senatul arată lipsa vointei politice de recuperare a banilor furaţi, fiind o lege utilă pentru societate. Pe lângă pedepsirea coruptilor, societatea civilă are nevoie de recuperarea banilor furați pentru a se repara „in integrum” prejudiciile aduse acesteia. „Suntem revoltaţi de gradul foarte scăzut de recuperare a prejudiciilor- precizăm că în prezent, se recuperează aproximativ 10% din acestea – şi de confiscare a bunurilor dobândite prin corupţie şi crimă organizată, iar această instituţie ar avea un rol decisiv în redresarea situaţiei şi în reântoarcerea la bugetul public a banilor furaţi. Toată ziua auzim glasuri ipocrite manifestând indignare și clamând că degeaba sunt condamnați corupții dacă nu se recuperează prejudiciile provocate de aceștia, iată care-i rezultatul: Cu toate că PNL sustine peste tot că vor recuperea prejudiciilor de orice fel atunci când au avut ocazia, au votat împotrivă. Averile infractorilor rămân astfel la adăpost.

Majoritatea senatorilor PNL au votat împotriva acestui proiect, salvând astfel chiar bunurile politicienilor care sunt acuzați de fapte de corupție, deși PNL susține că lupta anticorupție trebuie să fie o prioritate. Uitați-vă cine a votat împotrivă pe site-ul Senatului României, și veți constata că din partea PNL Sibiu, apare primul pe listă dl senator Ion Ariton.

Mai mult, importanța acestei agenţii a fost subliniată în Raportul MCV din ianuarie 2015, înfiinţarea sa fiind un angajament al României în cadrul Uniunii Europene. Prin respingerea acestui proiect de lege la Senat, România dă un mesaj negativ în susținerea luptei împotriva corupţiei şi de combatere a infracţionalităţii de orice fel. În contextul în care România se confruntă cu nenumărate cazuri de corupţie, multe cu prejudicii enorme care nu sunt recuperate, considerăm că respingerea acestui proiect de lege este o vulnerabilitate majoră în lupta împotriva infracţionalităţii.

Senatul a fost prima cameră sesizată și urmează dezbaterile și votul din Camera Deputaților, unde lucrurile se pot schimba fiind cameră decizională.
Facem pe această cale un apel la politicieni să reconsidere poziția și să voteze conform voinței poporului care i-a ales, întrucât România merită un viitor mai bun” declară Diana Popa potrivit unui comunicat de presă.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus