Distincții primite de doi ofițeri de jandarmi din Sibiu, care au executat misiuni în Afganistan Reviewed by CD on . Doi ofițeri ai Jandarmeriei Sibiu au fost decorați, miercuri 11 februarie 2015 de Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, în cadrul unei Doi ofițeri ai Jandarmeriei Sibiu au fost decorați, miercuri 11 februarie 2015 de Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, în cadrul unei Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Distincții primite de doi ofițeri de jandarmi din Sibiu, care au executat misiuni în Afganistan

Distincții primite de doi ofițeri de jandarmi din Sibiu, care au executat misiuni în Afganistan

Distincții primite de doi ofițeri de jandarmi din Sibiu, care au executat misiuni în Afganistan

Doi ofițeri ai Jandarmeriei Sibiu au fost decorați, miercuri 11 februarie 2015 de Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, în cadrul unei festivități de acordare a distincțiilor oferite membrilor contingentului care a executat misiuni în Afghanistan, sub egida NATO—NTMA (Nato Training Mission Afghanistan).

Jandarmii români au executat în Afganistan misiuni de instruire și mentorat, beneficiari fiind ofițerii Poliției Naționale Afgane. Contingentul a participat la operațiunea ISAF (International Security Assistance Force), desfășurată în Afganistan sub comandă NATO și a fost format din 23 de jandarmi și un polițist.

Din cadrul Jandarmeriei Sibiu, doi ofițeri au fost dislocați în teatrul de operații din Afghanistan: lt.col. Brâncoveanu Marian și mr. Bălan Florin în structura de mentorat pentru Poliția Națională Afgană din Kabul.

Ambii ofițeri au mai participat la misiuni internaționale: lt.col Brâncoveanu Marian — Misiunea de menținere a păcii din Kosovo în anii 2002/2003, 2004/2005, 2007/2008, 2009/2010; respectiv în misiunea de mentorat din Afganistan, în perioada mai-noiembrie 2011; Mr. Bălan Florin — Misiunea de menținere a păcii din Kosovo, în perioada iunie-decembrie 2010. Fiecare dintre cei doi ofițeri este căsătorit și are câte un copil.

Aceștia au participat la misiunea din Afganistan în perioada iunie 2014 — ianuarie 2015 și au fost înlocuiți în cadrul contingentului care s-a deplasat începând cu luna ianuarie 2015 în aceeași misiune, de alți doi jandarmi sibieni: Mr. Timbuș Ovidiu și Plt. maj. Cazacu Nicolae — de asemenea, cu experiență în teatre de operații în misiunea de menținere a păcii din Kosovo/misiunea de mentorat din Afganistan.

Pentru contribuția deosebită la succesul misiunii celor doi jandarmi sibieni le-au fost acordate în semn de apreciere și recunoaștere a meritelor:

— medalia ‘ISAF’ din partea NATO;

— certificat de apreciere și ‘distincția de serviciu’ pentru participarea la misiuni în afara teritoriului statului român — misiunea Resolute Support — Afghanistan.

Distincțiile precum și certificatele aferente au fost înmânate într-o atmosferă caldă, presărată cu multe amintiri și aprecieri camaraderești, de către Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Informații suplimentare:

Jandarmii români au executat în Afganistan misiuni de instruire și mentorat, beneficiari fiind ofițerii Poliției afgane.

Începând cu data de 28 aprilie 2011, potrivit Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării sute de jandarmi au participat la misiunea de instruire NATO Training Mission a forțelor de ordine publică din Afganistan.

Aceasta a fost prima misiune desfășurată de Jandarmeria Română sub egida NATO — până la acel moment jandarmii acționând în misiuni internaționale sub egida ONU (în Kosovo — până în anul 2008) și sub egida Uniunii Europene, în Kosovo și Georgia.

Jandarmii care au alcătuit contingentele care au acționat în Afganistan au fost selecționați, din toate unitățile Jandarmeriei Române, în urma promovării unor examene prin care le-au fost testate cunoștințele de specialitate, iar durata unei misiuni a fost de șase luni, militarii fiind dislocați în centrele de pregătire ale Poliției afgane, baze militare în care cooperează forțe armate din numeroase state străine.

Jandarmii români au executat, în acest interval de timp, trei tipuri de activități: instruirea directă a polițiștilor afgani, activități de mentorat pentru instructorii afgani și activități de mentorat pentru ofițerii afgani din comandamentele centrelor de pregătire.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus