Finanțare europeană nerambursabilă pentru amenajarea unei creșe și a unei grădinițe în Sibiu Reviewed by CD on . Primăria Sibiu a obținut finanțarea europeană nerambursabilă în valoare de 8,5 milioane de lei pentru construcția unei clădiri noi în Piața Cluj, în care se vor Primăria Sibiu a obținut finanțarea europeană nerambursabilă în valoare de 8,5 milioane de lei pentru construcția unei clădiri noi în Piața Cluj, în care se vor Rating: 0
Ești aici: Acasă » Educație»Finanțare europeană nerambursabilă pentru amenajarea unei creșe și a unei grădinițe în Sibiu

Finanțare europeană nerambursabilă pentru amenajarea unei creșe și a unei grădinițe în Sibiu

Finanțare europeană nerambursabilă pentru amenajarea unei creșe și a unei grădinițe în Sibiu
Primăria Sibiu a obținut finanțarea europeană nerambursabilă în valoare de 8,5 milioane de lei pentru construcția unei clădiri noi în Piața Cluj, în care se vor amenaja o creșă cu 30 de locuri și o grădiniță cu 60 de locuri. Valoarea totală estimată a proiectului este de 20,16 milioane de lei, diferența urmând să fie suportată din bugetul local.
“Avem finanțarea asigurată pentru construcția a două creșe pe Calea Poplăcii și respectiv pe str. Viitorului. De asemenea, am depus în cadrul Programului Regiunea Centru un proiect pentru construcția unei creșe și grădinițe pe Calea Șurii Mici. Pe lângă acestea, am fost înștiințați la finalul lui decembrie că am obținut fondurile europene și pentru construcția unei creșe și grădinițe în Piața Cluj, lângă școala nr. 12. Astfel, intrăm în linie dreaptă pentru crearea a 210 locuri noi în creșe și 60 locuri în grădinițe.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Clădirea va avea o suprafață utilă de peste 1.600 de mp, cu creșă la parter și grădiniță la etaj. Curtea va fi amenajată cu zone verzi, un loc de joacă și alei.
Iluminatul în clădire va fi eficient, cu LED. Încălzirea se va face prin radiatoare, prin instalații în pardoseală și prin ventiloconvectoare. Răcirea în sezonului cald se va face tot prin aceste ventiloconvectoare. Apa caldă va fi asigurată cu ajutorul a 10 panouri solare, iar energia electrică va fi asigurată prin panouri fotovoltaice montate pe terasa clădirii.
Clădirea va avea un sistem BMS (Building Management System) ce va monitoriza calitatea aerului interior, confortul termic, consumul de energie, apă rece și apă caldă din clădire, în scopul reducerii consumurilor.
După semnarea contractului de finanțare, Primăria Sibiu va contracta execuția lucrărilor.
Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus