Metoda “accidentul” revine în municipiul Sibiu Reviewed by CD on . În ultimele 48 de ore au fost sesizate 3 astfel de fapte, din care două în forma tentativei, însă o femeie a fost prejudiciată cu 5.000 de lei. În ultimele două În ultimele 48 de ore au fost sesizate 3 astfel de fapte, din care două în forma tentativei, însă o femeie a fost prejudiciată cu 5.000 de lei. În ultimele două Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Metoda “accidentul” revine în municipiul Sibiu

Metoda “accidentul” revine în municipiul Sibiu

Metoda “accidentul” revine în municipiul Sibiu

În ultimele 48 de ore au fost sesizate 3 astfel de fapte, din care două în forma tentativei, însă o femeie a fost prejudiciată cu 5.000 de lei.

În ultimele două zile, trei sibieni au sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privire la faptul că au fost apelate telefonic de către persoane necunoscute care au pretins că o rudă apropiată lor a provocat un accident rutier pentru a cărui soluționare este necesară achitarea unei sume de bani. Două din fapte au fost în forma tentativei, însă o persoană de sex feminin a crezut povestea și a fost prejudiciată cu 5.000 de lei.

Pentru a preveni victimizarea prin această metodă, polițiștii sibieni recomandă atenție întrucât păcăleala este simplă și nu necesită o documentare prea riguroasă din partea hoților. Sunt vizate persoanele mai în vârstă, ai căror copii sau rude apropiate sunt plecați în străinătate ori mutați în alte localități din țară, care nu mai locuiesc cu ei. Această metodă presupune, în principal, utilizarea sau apelul la un număr de telefon fix.

Metoda utilizată este simplă și implică, de regulă, două persoane. Astfel, o persoană telefonează părinților și susține că este avocatul fiului familiei respective. Uneori, pentru credibilitate, o altă persoană se dă drept fiul, care vorbește, plângând sau neclar, apoi îl pasează la telefon pe avocat.

Înșelăciunea poate avea următorul scenariu: o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier grav și trebuie să plătească bani victimei, pentru a scăpa de întocmirea unui dosar penal și de pedeapsa cu închisoarea.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus