Săptămâna Haferland s-a desfășurat la Criț Reviewed by CD on . Săptămâna Haferland a ajuns la ediția aniversară cu numărul 10 și s-a desfășurat în perioada 29-31 iulie la Criț și în alte 9 sate din zonă, bucurându-se de o l Săptămâna Haferland a ajuns la ediția aniversară cu numărul 10 și s-a desfășurat în perioada 29-31 iulie la Criț și în alte 9 sate din zonă, bucurându-se de o l Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Săptămâna Haferland s-a desfășurat la Criț

Săptămâna Haferland s-a desfășurat la Criț

Săptămâna Haferland s-a desfășurat la Criț
Săptămâna Haferland a ajuns la ediția aniversară cu numărul 10 și s-a desfășurat în perioada 29-31 iulie la Criț și în alte 9 sate din zonă, bucurându-se de o largă participare. Dedicat culturii și tradițiilor săsești, acest festival a fost și un nou prilej de a sărbători multiculturalitatea și buna conviețuire între etnii, atât în istorie, cât și în prezent. Primarul Astrid Fodor a participat și în acest an la eveniment, reprezentând Sibiul, un oraș în care multietnicitatea și multiculturalitatea sunt parte din caracterul său unic.
La evenimentul organizat de Fundația Michael și Veronica Schmidt au participat Excelența Sa, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, sub al cărui Înalt Patronaj s-a desfășurat manifestarea, Prim-ministrul României – domnul Nicolae Ciucă, reprezentanți ai Guvernului român și cel german, ambasadori și reprezentanți ai structurilor minorității germane, dar și publicul larg, în număr mare.
Anul acesta, tema Săptămânii Haferland a fost axată pe promovarea educației interculturale și a educației în ceea ce privește protecția mediul înconjurător, un subiect actual și deosebit de important în contextul efectelor tot mai vizibile ale schimbărilor climatice. Astfel, activitățile desfășurate în cadrul evenimentului s-au concentrat în primul rând pe copiii și pe tinerii prezenți, dând festivalului o dimensiune educativă și responsabilă.
Evenimentul a fost și cadrul în care s-a desfășurat Forumul de Cooperare Bilaterală Româno-German, asociație al cărui președinte este domnul Andrei Pleșu, iar secretar general este domnul Michael Schmidt. Forumul a constituit o platformă de dezbateri pe tema schimburilor și dezvoltării cooperării româno-germane în plan economic, social, cultural și în domeniul educației, mai ales a învățământului dual.
Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus