Şedinţă ordinară a Grupului Judeţean Mixt pentru Romi Sibiu
Şedinţa ordinară a Grupului Judeţean Mixt pentru Romi Sibiu s-a desfășurat în 28 august a.c. sub conducerea subprefectului județului Sibiu, domnul Horațiu Marin, în prezența membrii desemnaţi, a unor organizații ale romilor și a mai multor reprezentanți ai comunității rome.
Tematica abordată a atins obiective legate de patrimoniul cultural al etniei romilor, concentrându-se asupra cadrului legal È™i etapele care trebuie parcurse pentru a se obÈ›ine atestarea celor cinci produse tradiÈ›ionale din carne de porc propuse de FundaÈ›ia „Centrul European de Integrare al Romilor” È™i înregistrarea lor în Registrul naÈ›ional al produselor tradiÈ›ionale. Este vorba despre: muÈ™chi È›igănesc (muschio balesco romano), rânză, beci, bândâreÈ›, È™opac.
Prezentarea festivalului gastronomic al romilor „Romano Master Chef”, care va avea loc în 22 septembrie a.c., la Sala Thalia, a fost un alt punct inclus pe ordinea de zi a È™edinÈ›ei.
Pentru implementarea proiectului „Un parteneriat pentru incluziunea economico-socială a comunității marginalizate din comuna Tîrnava”, organizarea programului „A doua È™ansă” în anul È™colar 2018-2019, echipa de proiect a solicitat sprijin.
În contextul subiectelor dezbătute, subprefectul județului Sibiu, domnul Horațiu Marin, a cerut reprezentanților instituțiilor statului sprijinul instituțional în găsirea de soluții pentru rezolvarea impedimentelor ivite.