Sibiu: Calea Cisnădiei redeschisă după ample lucrări de modernizare
Calea Cisnădiei a fost redeschisă oficial miercuri, 20 noiembrie în prezenţa primarului Klaus Iohannis şi a reprezentanţilor constructorilor, asocierea de firme Excavationes Y Transportes Orsa SL/ SC Vectra Service SRL.
Modernizarea acestei străzi a presupus lucrări foarte ample care au vizat atât reţelele de utilităţi, cât şi carosabilul, trotuarele, zonele verzi, parcările dar şi coborârea cablurilor aeriene şi modernizarea reţelei de iluminat public. Este vorba de trei contracte de lucrări pe care Primăria Sibiu le-a finanţat în vederea executării tuturor lucrărilor de mai sus. Contractul principal, cel care prevede execuţia lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare, carosabil, zone verzi şi parcări, are o valoare de 1.256.765 Euro, fără TVA. Acesta a fost încheiat cu asocierea de firme Excavationes Y Transportes Orsa SL/ SC Vectra Service SRL şi finanţat din fondurile împrumutului contractat de municipalitate de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
La acesta se adaugă contractul semnat cu SC Electrocon Impex SRL şi finanţat de Primăria Sibiu pentru coborârea în subteran a cablajelor metropolitane, valoarea acestuia fiind de 296.495,73 lei. Un al treilea contract s-a referit la modernizarea iluminatului public, acesta fiind încheiat cu SC Repcons SRL şi având o valoare de 320.443,79 lei. Şi societatea deţinătoare a reţelei electrice a realizat pe acestă stradă modernizarea cablajului electric, sincronizând aceste lucrări cu restul şantierului.
Lucrările la reţelele de utilităţi au inclus modernizarea reţelei de apă şi a reţelelor de canal menajer şi canal pluvial. Odată cu aceste lucrări a fost realizată şi canalizaţia pentru coborârea cablurilor de comunicaţii în subteran.
Reţeaua de iluminat public a fost şi aceasta complet modernizată, fiind instalaţi 59 stâlpi de iluminat.
În ceea ce priveşte lucrările de drum, atât carosabilul cât şi trotuarele au fost refăcute pe întreaga lungime a străzii de 1,3 km. La intersecţia cu strada Gheorghe Dima a fost amenajat în cadrul proiectului un sens giratoriu.
Acolo unde lăţimea carosabilului a permis acest lucru au fost create locuri de parcare. Pe tronsonul dintre Bulevardul Mihai Viteazu şi strada Gheorghe Dima au fost create pe o parte locuri de parcare cu dale înierbate, iar pe cealaltă parte locurile de parcare au fost realizate prin marcaj. În prezent pe această stradă sunt disponibile 200 locuri de parcare, din care 165 sunt cu dale înierbate.
Pe întreaga lungime a acestei străzi va fi amenajată şi pistă pentru biciclete.
Termenul de garanţie al lucrărilor este de patru ani.