Trei bărbaţi la marginea disperării, pe scena Teatrului Naţional din Sibiu Reviewed by CD on . Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă marţi, 10 decembrie, ora 19:00, premiera spectacolului „Panik - Männer am Rande des Nervenzusam Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă marţi, 10 decembrie, ora 19:00, premiera spectacolului „Panik - Männer am Rande des Nervenzusam Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Trei bărbaţi la marginea disperării, pe scena Teatrului Naţional din Sibiu

Trei bărbaţi la marginea disperării, pe scena Teatrului Naţional din Sibiu

Trei bărbaţi la marginea disperării, pe scena Teatrului Naţional din Sibiu

Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă marţi, 10 decembrie, ora 19:00, premiera spectacolului „Panik – Männer am Rande des Nervenzusammenbruchs / Panică – Bărbaţi la marginea disperării”. Evenimentul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

„Panik / Panică” (Paniikki, 2005) marchează debutul dramaturgic al regizorului finlandez Mika Myllyaho şi reprezintă o comedie neagră ce examinează criza reală sau imaginară a bărbatului modern în pragul vârstei mijlocii. Dotat cu fin simţ de observaţie, autorul realizează o cronică a zilelor noastre pornind de la întrebări precum ce aşteaptă societatea de la un bărbat, dacă acesta este capabil să îşi recunoască propriile sentimente şi dacă poate fi, în acelaşi timp, sensibil şi competitiv. Textul a fost tradus în limbile engleză, franceză, germană, maghiară, olandeză, rusă şi spaniolă şi se joacă cu casele închise la Teatrul Naţional din Budapesta şi Teatrul Belyi din St. Petersburg.

Producţia Secţiei Germane de la Sibiu aduce în prim plan relaţia de prietenie dintre Max (Daniel Plier), Leo (Daniel Bucher) şi Joni (Wolfgang Kandler), redând cu inteligenţă nevrozele ascunse ale acestora care devin evidente odată cu încercarea lui Max de a-şi salva căsnicia. Montarea de la Sibiu creează un univers urban aproape fantastic, provocator, ce dezvăluie cu imaginaţie poetică şi precizie analiza psihologică operată de autor asupra personajelor. Născut pe data de 30 decembrie 1966, Mika Myllyaho a absolvit Academia de Teatru din Copenhaga, iar din 2010 este directorul Teatrului Naţional Finlandez (Kansallisteatterin). Recunoscut ca o voce importantă în dramaturgia contemporană, Mika Myllyaho a jucat atât în spectacole de teatru, cât şi în film. Din 2007 face parte din boardul artistic al Festivalului de Teatru de la Tampere.

Acesta este cel de-al doilea spectacol montat după un text de Mika Myllyaho la Secţia Germană din Sibiu, după ce în toamna anului trecut (n.n. 29 septembrie 2012) actriţele de la Sibiu au prezentat în premieră un spectacol după piesa „Chaos / Haos”, o comedie neagră despre femei în ziua de azi.

Spectacolul are o durată de 60 de minute şi este prezentat în limba germană cu traducere în limba română. Preţul unui bilet la spectacol este de 5 şi 10 lei. Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare atât la Agenţia Teatrală, din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17, cât şi online prin eventim.ro. Pentru biletele achiziţionate online se adaugă un comision de 10%.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus