Trupa “Arhaica”, în recital la “Mediaş Ethnic Festival” 2015 Reviewed by CD on . Cea de-a doua ediţie a evenimentului intercultural” Mediaş Ethnic Festival” va aduce pe scenă trupa „Arhaica” cu un recital care îmbină muzica bună şi costumaţi Cea de-a doua ediţie a evenimentului intercultural” Mediaş Ethnic Festival” va aduce pe scenă trupa „Arhaica” cu un recital care îmbină muzica bună şi costumaţi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Trupa “Arhaica”, în recital la “Mediaş Ethnic Festival” 2015

Trupa “Arhaica”, în recital la “Mediaş Ethnic Festival” 2015

Trupa “Arhaica”, în recital la “Mediaş Ethnic Festival” 2015

Cea de-a doua ediţie a evenimentului intercultural” Mediaş Ethnic Festival” va aduce pe scenă trupa „Arhaica” cu un recital care îmbină muzica bună şi costumaţia unică.
Înfiinţaţi la sfârşitul anului 2013, trupa “Arhaica” este iniţiativa unui grup de muzicieni din Deva, scopul acestora fiind să aducă în faţa publicului miturile vechi româneşti, portul popular dar şi muzica tradiţională românească. Un alt lucru special este faptul că folosesc diverse instrumente vechi, pe care nimeni nu le mai foloseşte în muzica din zilele noastre. Toate aceste elemente îi face să fie unici pe piaţa muzicală de la noi.
Au înregistrat prima piesă la sfârşitul anului 2013. Au trei videoclipuri, iar în concertele în care au apărut au folosit măşti româneşti, opinci, sutane de calugări, pelerine, accesorii din piele, dar şi alte costume din perioade îndepărtate de timp.
Au dat posibilitatea publicului să redescopere sunetele instrumentelor demult uitate, cum ar fi cavalul, tulnicul sau drâmba. Un alt lucru inedit este faptul că folosesc în interpretarea pieselor lor toaca. Acest lucru nu s-a mai pomenit până acum în muzica românească, toaca fiind folosită în timpurile trecute drept instrument de comunicare sau la mânăstiri şi biserici.
Miturile româneşti, cum ar fi cele legate de strigoi, lupul dacic sau spirite care bântuie folclorul popular românesc, sunt transpuse prin muzică şi prin costumele pe care le poartă membrii formaţiei atunci când apar pe scenă.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus