Zilele Hungarikum la Sibiu Reviewed by CD on . Mâine începe cea de-a XIV-a ediție a Zilelor Hungarikum, eveniment care are ca scop promovarea patrimoniului imaterial, a culturii și tradițiilor populare și a Mâine începe cea de-a XIV-a ediție a Zilelor Hungarikum, eveniment care are ca scop promovarea patrimoniului imaterial, a culturii și tradițiilor populare și a Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Zilele Hungarikum la Sibiu

Zilele Hungarikum la Sibiu

Zilele Hungarikum la Sibiu
Mâine începe cea de-a XIV-a ediție a Zilelor Hungarikum, eveniment care are ca scop promovarea patrimoniului imaterial, a culturii și tradițiilor populare și a gastronomiei autentice maghiare. Proiectul este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2023.
În perioada 30 iunie-2 iulie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, vor avea loc numeroase evenimente printre care un târg de meșteșugari și producători cu peste 60 de participanți, spectacole și ateliere de dansuri și muzică populară maghiară, demonstrații și ateliere meșteșugărești, evenimente pentru copii, concerte, degustări de preparate tradiționale maghiare și multe altele.
Cel mai cunoscut și așteptat eveniment este concursul de gătit de sâmbătă, 1 iulie, când cele 27 de echipe înscrise se vor întrece pregătind diferite tipuri de gulaș și alte preparate gătite în ceaun. Participanții la concurs sosesc din diferite părți ale țării (Sibiu, Sighișoara, Cluj-Napoca, Berghia de Mureș, Nicolești Ciuc, Borsec), dar și de peste hotare, din Ungaria și Serbia.
Duminică, 2 iulie membrii juriului și bucătari invitați vor prezenta lumea gastronomiei maghiare prin preparate deosebite care vor fi oferite și spre degustate publicului vizitator: gulyás, tocăniță de berbecuț de la Karcag, tocăniță de cerb, bogrács de Sibiu, ceaun de fasole ca la Mohács, tocăniță de berbecuț ardelenească, gulyás secuiesc, tocăniță de gheare, ciorbă de pește din crap, papricaș de pui și ciorbă de ciuperci. Nu vor lipsi nici deserturile proaspete, gătite la fața locului, cum ar fi: specialitatea desert din Micfalău – Covasna, langoș secuiesc sau kürtőskalács cu paprika.
Zilele Hungarikum este un festival organizat de Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu și Muzeul ASTRA.
Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus