Alte 15 primării din județul Sibiu vor beneficia de Registru Agricol Electronic
Consiliul Judeţean Sibiu derulează începând din 9 decembrie 2013 proiectul „E-Registru realizarea şi implementarea unui sistem informatic integrat la nivelul Consiliului Judeţean Sibiu şi UAT-urilor partenere pentru gestionarea registrului agricol în format electronic”, proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
În urma procedurii de achiziţie publică a fost desemnată firma câştigătoare care să furnizeze echipamentele IT şi să realizeze programele de software necesare implementării registrului agricol în format electronic. S-a semnat contractul de furnizare de echipamente, implementarea sistemului informatic integrat şi realizarea instruirii în cadrul proiectului. Valoarea contractului de furnizare de echipamente depășește 4,7 milioane lei fără TVA şi se derulează pe o perioadă de 8 luni. Proiectul se implementează în localităţile: Avrig, Tălmaciu, Alma, Alţîna, Arpaşu de Jos, Bazna, Biertan, Bîrghiş, Blăjel, Brateiu, Bruiu, Brădeni, Chirpăr, Cîrţişoara, Cîrţa.
Este al doilea proiect de acest fel derulat în judeţul Sibiu și ridică la 30 numărul primăriilor beneficiare: Cisnădie, Cristian, Dumbrăveni, Gura Râului, Hoghilag, Micăsasa, Miercurea Sibiului, Orlat, Poplaca, Răşinari, Râu Sadului, Şeica Mare, Şelimbăr, Şura Mare, Şura Mică, Avrig, Tălmaciu, Alma, Alţîna, Arpaşu de Jos, Bazna, Biertan, Bîrghiş, Blăjel, Brateiu, Bruiu, Brădeni, Chirpăr, Cîrţişoara, Cîrţa.
„Țelul nostru este să creștem performanţa actului administrativ, iar aceasta se poate face, în cazul de față, prin eficiență și rapiditate în identificarea suprafeţelor aflate în folosinţă declarate de fermieri. În acest fel sistemul electronic, implementat cu fonduri europene, este deosebit de important pentru cele 30 de administrații locale participante. Ne dorim ca în timp cât mai scurt să putem implementa acest sistem în toate primăriile din judeţ”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de eficientizarea fluxurilor de lucru şi proceselor, respectiv operaţiunilor de colectare, verificare şi gestionare a datelor , informaţiilor şi documentelor din sfera Registrului Agricol.
Valoarea totală a proiectului este de 6.299.930,21 lei inclusiv TVA din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 6.286.290,21 lei, iar cofinanţarea Consiliului Judeţean Sibiu este de 125.725,80 lei.