Bani pentru studiul de fezabilitate al Variantei ocolitoare Sibiu Sud Reviewed by CD on . Aproximativ 4,26 milioane lei este suma pe care Consiliul Județean Sibiu a obținut-o pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice aferente construirii Va Aproximativ 4,26 milioane lei este suma pe care Consiliul Județean Sibiu a obținut-o pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice aferente construirii Va Rating: 0
Ești aici: Acasă » Economie»Bani pentru studiul de fezabilitate al Variantei ocolitoare Sibiu Sud

Bani pentru studiul de fezabilitate al Variantei ocolitoare Sibiu Sud

Bani pentru studiul de fezabilitate al Variantei ocolitoare Sibiu Sud
Aproximativ 4,26 milioane lei este suma pe care Consiliul Județean Sibiu a obținut-o pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice aferente construirii Variantei Ocolitoare Sibiu Sud (VOSS).
Contractul de finanțare având ca obiect Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Varianta ocolitoare Sibiu Sud”, a fost semnat între Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Sibiu, în baza unui Acord de parteneriat pe care administrația județeană îl are încheiat, încă din 2020, cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Cele 4,26 milioane lei provin din fondurile nerambursabilele pe care Uniunea Europeană le acordă României prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.
Finanțarea va asigura continuarea demersurilor de obținere a fondurilor nerambursabile privind construirea VOSS, soluție menită să decongestioneze traficul din municipiul Sibiu, dar și să asigure o deplasare fluentă între localitățile din vecinătatea acestuia.
În luna iulie a acestui an, Consiliul Județean Sibiu și CNAIR au încheiat un nou Acord de colaborare prin care părțile se angajează să realizeze atât Proiectul Tehnic, cât și lucrările de construire a VOSS, prin Programul de Transport 2021-2027, prin care Uniunea Europeană acordă fonduri nerambursabile destinate dezvoltării infrastructurii de transport.
Potrivit Studiului de Fezabilitate, investiția promovată de Consiliul Județean Sibiu este estimată la 2,3 miliarde lei, va avea 21,34 km și va fi amplasată pe teritoriul a 7 localități: Șelimbăr, Cisnădie, Sibiu, Rășinari, Poplaca, Cristian și Șura Mică.
Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus