Continuă investițiile la Grădina Zoologică Sibiu Reviewed by CD on . Investițiile continuă și la Grădina Zoologică pentru a îmbunătăți atât condițiile pentru animalele găzduite aici, cât și pentru vizitatorii acesteia. În 2016 au Investițiile continuă și la Grădina Zoologică pentru a îmbunătăți atât condițiile pentru animalele găzduite aici, cât și pentru vizitatorii acesteia. În 2016 au Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Continuă investițiile la Grădina Zoologică Sibiu

Continuă investițiile la Grădina Zoologică Sibiu

Continuă investițiile la Grădina Zoologică Sibiu

Investițiile continuă și la Grădina Zoologică pentru a îmbunătăți atât condițiile pentru animalele găzduite aici, cât și pentru vizitatorii acesteia. În 2016 au fost realizate investiții în valoare totală de 566.000 de lei și sunt planificate să înceapă alte lucrări în valoare de aproximativ 1 milion de lei.

“Investițiile în obiectivele de agrement sunt la fel de necesare precum cele în modernizarea rețelelor de utilități sau în infrastructura stradală. Sibiul este un oraș turistic, iar sibienii merită să găsească la ei în oraș modalități cât mai variate de petrecere a timpului liber. De aceea, serviciul public care gestionează Grădina Zoologică Sibiu planifică în continuare investiții pe care le vom finanța din bugetul local” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Anul acesta s-a amenajat un nou spațiu pentru râși. Este vorba de o lucrare în valoare de 107.668 lei în urma căreia a rezultat un spațiu de 273 mp. Proiectul a inclus și amenajarea unui adăpost de 23 de mp, racordat la rețelele de apă, canal și electricitate.

Tot în acest an au fost amenajate și trei adăposturi de ploaie pentru vizitatorii Grădinii Zoologice: un adăpost situat lângă țarcul cămilelor, unul în zona adăpostului pentru păsările de baltă și al treilea lângă adăpostul tigrilor, în partea dinspre pădure. Acestea sunt construite din lemn și au o suprafață de 65 de mp fiecare, fiind structurate pe două niveluri. Valoarea investiției a fost de 215.075 lei.

Înainte de începerea sezonului cald a fost amenajat și locul de joacă din zona lacului II. Acesta este compus din leagăne, un carusel, un balansoar, un complex de joacă și figurine pe arc. Ca parte a acestui proiect s-au amenajat și aleile din zonă. Valoarea totală a contractului care a prevăzut furnizarea echipamentelor și instalarea lor este de 131.997 lei.

O lucrare de mai mici dimensiuni, dar la fel de importantă a fost reamenajarea aleii din zona adăpostului urșilor. Valoarea contractului a fost de 81.345 lei.

La capitolul investiții menite să îmbunătățească oferta de servicii trebuie amintită și lansarea aplicației “Ghid virtual – Sibiu Zoo”. Aceasta poate fi descărcată din Google Play sau AppStore, fiind un ghid virtual care va oferi vizitatorilor informații cu privire la cele 269 de animale din 66 de specii găzduite de Zoo Sibiu. Investiția a însumat 30.000 de lei, utilizând o tehnică foarte nouă în domeniu, numită “beacon”. Reamintim faptul că vizitatorii Grădinii beneficiază de internet wireless gratuit, timp de 2 ore, în fiecare zi.

Serviciul Public de Administrare a Grădinii Zoologice face demersuri pentru următoarele investiții. O lucrare mare este construirea vestiarelor pentru muncitori, necesară pentru administrarea în bune condiții a acestui obiectiv, dat fiind specificul activității. Valoarea lucrărilor este estimată la 750.000 de lei, licitația fiind în curs.

Alte două investiții planificate până la sfârșitul anului sunt extinderea rețelei de iluminat spre lacul II (cost estimat de 65.000 de lei) și amenajarea unei alei în jurul acestui lac (cost estimat de 110.000 lei).

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus