Dezvoltarea turismului şi a parcurilor industriale, proiecte prioritare pentru Valea Târnavelor Reviewed by CD on . Conducerea Consiliului Judeţean Sibiu s-a deplasat la Copşa Mică, unde a avut loc ultima întâlnire din seria sesiunii de animare economică, găzduită la Liceul T Conducerea Consiliului Judeţean Sibiu s-a deplasat la Copşa Mică, unde a avut loc ultima întâlnire din seria sesiunii de animare economică, găzduită la Liceul T Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Dezvoltarea turismului şi a parcurilor industriale, proiecte prioritare pentru Valea Târnavelor

Dezvoltarea turismului şi a parcurilor industriale, proiecte prioritare pentru Valea Târnavelor

Dezvoltarea turismului şi a parcurilor industriale, proiecte prioritare pentru Valea Târnavelor

Conducerea Consiliului Judeţean Sibiu s-a deplasat la Copşa Mică, unde a avut loc ultima întâlnire din seria sesiunii de animare economică, găzduită la Liceul Tehnologic „Copşa Mică”. La eveniment au participat preşedintele Ioan Cindrea, vicepreşedinţii Ioan Banciu şi Marcel Luca, prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli, directorul Camerei de Comerţ, Eugen Iordănescu, consilieri judeţeni, directori ai serviciilor publice deconcentrate, primari şi viceprimari ai localităţilor de pe Valea Târnavelor şi investitori din zonă.

Scopul reuniunii a fost acela de a identifica proiectele principale de dezvoltare a microregiunii Valea Târnavelor care vor fi promovate ulterior în cadrul unor acţiuni de prezentare a oportunităţilor de investiţii în judeţul Sibiu.

„Vreau să dezbatem problemele zonei de nord a judeţului şi să depistăm soluţiile care se întrevăd pentru dezvoltarea microregiunii Valea Târnavei Mari. Punctele dumneavoastră de vedere vor fi analizate şi vom contura proiectele majoritare de dezvoltare economică, pe care le consider prioritare întrucât sunt aducătoare de locuri de muncă, iar datoria noastră faţă de cetăţeni este să contribuim la crearea de noi locuri de muncă”, a spus Ioan Cindrea în debutul întâlnirii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu a asigurat auditoriul prezent la Copşa Mică de faptul că, la nivelul instituţiei pe care o conduce, există o preocupare serioasă asupra dezvoltării municipiului Mediaş, a oraşelor Dumbrăveni şi Copşa Mică, precum şi a tuturor primăriilor de pe Tarnava Mare. Ioan Cindrea a subliniat că parcurile şi zonele industriale sunt un motor de atragere de capital, fiind susţinute de elementele de infrastructură rutieră existente şi care se vor dezvolta în perioada următoare, care asigură o bună accesibilitate în zonă.

În intervenţiile lor, primarii au nominalizat câteva idei de proiecte precum valorificarea terenului din zona fostelor sere de la Dumbrăveni în vederea dezvoltării unui parc industrial; dezvoltarea turismului cultural prin valorificarea bisericilor fortificate şi a celor două situri UNESCO de la Valea Viilor şi Biertan; dezvoltarea industriei de suveniruri.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus