DSP Sibiu: Situația calității apei în comuna Alma Dumbrăveni Reviewed by CD on . În comună Alma alimentarea cu apă potabilă se realizează de către SC 'Apa Târnavei Mari' SA printr-o instalație centrală de aprovizionare cu apă, care furnizeaz În comună Alma alimentarea cu apă potabilă se realizează de către SC 'Apa Târnavei Mari' SA printr-o instalație centrală de aprovizionare cu apă, care furnizeaz Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»DSP Sibiu: Situația calității apei în comuna Alma Dumbrăveni

DSP Sibiu: Situația calității apei în comuna Alma Dumbrăveni

DSP Sibiu: Situația calității apei în comuna Alma Dumbrăveni

În comună Alma alimentarea cu apă potabilă se realizează de către SC ‘Apa Târnavei Mari’ SA printr-o instalație centrală de aprovizionare cu apă, care furnizează celor 519 locuitori ai comunei apă provenită din 3 puțuri forate de adâncime, care este tratată într-o stație de tratare a apei.

Calitatea apei este permanent monitorizată, atât de producătorul de apă, în cadrul monitărizării de control, cât și de Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu, în cadrul monitorizării de audit, pe baza unui program de monitorizare avizat anual de DSP Sibiu.

În cursul anului 2015, s-au recoltat și analizat chimic și bacteriologic în laboratorul DSP Sibiu și a producătorului de apă un număr de 32 de probe de apă, din care 29 au fost conforme. O singură probă de apă a fost neconformă la parametrii amoniu și clor rezidual liber și două probe la parametrul clor rezidual liber.

Amoniul este un parametru indicator al unei poluări organice recente. Creșterea sa bruscă la un moment dat, cum este și cazul de față, indică intervenția unei poluări care poate fi atât de origine naturală, cât și artificială.

Creșterea concentrației de amoniu în apă la valori de peste 1,5 mg/ lpoate produce modificări ale gustului și mirosului apei.

Cu toate că amoniul, în sine, nu are efecte toxice asupra organismului uman și animal și nu ar limita folosința apei, importanța lui sanitară constă în faptul că el indică poluarea apei cu alte elemente chimice sau mai ales bactereologice care pot avea efecte nocive asupra populației (și care pot apărea în apă prin descompunerea substanțelor organice).

Este obligația operatorului instalației centrale de aprovizionare cu apă de a identifica și de a elimina sursa de poluare și de a asigura metodele tehnice de tratare a apei, astfel încât aceasta să revină la condițiile de potabilitate prevăzute de lege.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus