Trei decese din cauza gripei înregistrate săptămâna trecută în județul Sibiu Reviewed by CD on . Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, în săptămâna 16 - 22 ianuarie, în județul Sibiui s-au raportat 137 cazuri de gripă, 60 Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, în săptămâna 16 - 22 ianuarie, în județul Sibiui s-au raportat 137 cazuri de gripă, 60 Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Trei decese din cauza gripei înregistrate săptămâna trecută în județul Sibiu

Trei decese din cauza gripei înregistrate săptămâna trecută în județul Sibiu

Trei decese din cauza gripei înregistrate săptămâna trecută în județul Sibiu

Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, în săptămâna 16 – 22 ianuarie, în județul Sibiui s-au raportat 137 cazuri de gripă, 60 % dintre îmbolnăviri fiind la copii, la grupul de vârstă 2 – 14 ani. Au fost înregistrate şi trei decese, două femei, ambele de 85 de ani şi un bărbat în vârstă de 51 de ani, toţi din Sibiu, toţi nevaccinaţi şi având cel puţin una sau două afecţiuni asociate.

Infecţiile acute de căi respiratorii superioare (IACRS) au înregistrat 1933 de cazuri, 80 % dintre ele apărând la acelaşi grup al copiilor, 2-14 ani. Am avut şi 349 de pneumonii, dar în acest caz cei mai afectaţi au fost tinerii, maturii şi vârstnicii (grupele de la 15 ani în sus).

Per ansamblu, se remarcă o tendinţă de scădere a numărului de îmbolnăviri la toate cele trei afecţiuni, faţă de săptămânile anterioare. Cazurile de gripă şi pneumonii au fost cu circa 100 mai puţine faţă de prima săptămână a acestui an, în timp ce IACRS s-au redus semnificativ, cu aproximativ 50%.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus