Ioan Cindrea (președ. CJ Sibiu): „Să redăm Văii Hârtibaciului strălucirea de altădată” Reviewed by CD on . Sala de sedințe a Primăriei din Agnita a găzduit astăzi cea de-a doua întâlnire din seria de cinci pe care Consiliul Județean Sibiu și Camera de Comerț le organ Sala de sedințe a Primăriei din Agnita a găzduit astăzi cea de-a doua întâlnire din seria de cinci pe care Consiliul Județean Sibiu și Camera de Comerț le organ Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ioan Cindrea (președ. CJ Sibiu): „Să redăm Văii Hârtibaciului strălucirea de altădată”

Ioan Cindrea (președ. CJ Sibiu): „Să redăm Văii Hârtibaciului strălucirea de altădată”

Ioan Cindrea (președ. CJ Sibiu): „Să redăm Văii Hârtibaciului strălucirea de altădată”

Sala de sedințe a Primăriei din Agnita a găzduit astăzi cea de-a doua întâlnire din seria de cinci pe care Consiliul Județean Sibiu și Camera de Comerț le organizează cu scopul de a face din anul 2014 unul al dezvoltării economice.

„Astăzi începem să definim împreună prioritățile microregiunii Văii Hârtibaciului, căreia trebuie să îi redăm strălucirea de altădată și speranța oamenilor, în special a tinerilor, care așteaptă de la noi răspunsuri. Aceste răspunsuri le putem afla doar împreună, motiv pentru care am inițiat aceste întâlniri”, a spus în cuvântul său președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, care a adăugat că toate proiectele prioritare vor fi susținute de Consiliul Județean și de Prefectură și se va încerca atragerea de capital pentru finanțarea acestor proiecte care vor fi promovate și la întâlnriea economică ce va avea loc cu ambasadori din diverse țări.

Prefectul Ovidiu-Ioan Sitterli aspus la rândul săucă Programul de Guvernare, la fel ca și strategia de dezvoltare a CJS nu sunt niște idei abstracte și astfel de întâlniri au carezultat preluarea de la unitățile administrativ teritoriale a priorităților acestora pentru zona respectivă.

Discuțiile s-au axat pe crearea unui brand al zonei, care ar putea fi denumită Valea Verde, motiv pentru care oamenii locului își doresc cât mai multe proiecte de dezvoltare, dar care să fie obligatoriu de natură ecologică. De aceea propunerile au fost pentru reintroducerea meșteșugurilor și crearea liniilor de studii tehnice pentru acestea, pentru agricultură ecologică și ferme școlare, în special în zootehnie.Mulți paricipanți au solicitat sprijin pentru construirea de abatoare ca să nu mai fie nevoiți să vândă animale vii, mult mai ieftin.

O altă solicitare, motivată cu argumente, a fost pentru includerea Văii Hârtibaciului în categoria zonelor defavorizate pentru a putea primi subvenții și pentru a atrage mult mai ușor investitori. Pentru aceasta APIA va pregăti documentația necesară pe care o va înainta Executivului, singurul care poate emite o astfel de hotărâre.

În ceea ce privește Mocănița, președintele Cindrea a arătat că CJS va sprijini proiectul.
„Trebuie făcut în etape, iar răspunsul meu public este următorul: Asociația să preia linia, să găsească proiectul de finanțare și tot ce depășește posibilitățile primăriilor vor fi suportate de CJS. Consiliul asigură funcționarea a trei spitale, aeroportul, filarmonica și încă 43 de instituții.Toți banii pe următorii trei ani ai județului nu ar ajunge pentru reabilitarea mocăniței.Trebuie să ne gândim ce oferim turiștilor. CJS va sprijini acest proiect dacă analiza lui va arăta că este unul prioritar. Trebuie sa dăm mâna toți, pentru a realiza acest proiect. Vom vedea pe liniile de finanțare 2014 – 2020 dacă există o posibilitate de finanțare, iar specialiștii CJS vor asigura suport pentru scrierea proiectului. Cred că trebuie să gândim în două etape și, de exemplu, am putea începe până la Cornățel”, a declarat IoanCindrea.

Următoarele reuniuni vor avea loc la Sălişte în 29 ianuarie pentru Mărginimea Sibiului, la Miercurea Sibiului în 5 februarie pentru Ţara Secașelor și la Copşa Mică în 19 februarie pentru Valea Târnavelor.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus