Ministru german, în vizită la Primăria Sibiu Reviewed by CD on . Primarul Astrid Fodor a primit vizita Ministrului de Stat german pentru Cultură și Media, prof. Monika Grütters. Doamna ministru a fost însoțită de o delegație Primarul Astrid Fodor a primit vizita Ministrului de Stat german pentru Cultură și Media, prof. Monika Grütters. Doamna ministru a fost însoțită de o delegație Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ministru german, în vizită la Primăria Sibiu

Ministru german, în vizită la Primăria Sibiu

Ministru german, în vizită la Primăria Sibiu

Primarul Astrid Fodor a primit vizita Ministrului de Stat german pentru Cultură și Media, prof. Monika Grütters. Doamna ministru a fost însoțită de o delegație formată din domnul Bernd Fabritius – însărcinat federal pentru imigranți și minorități naționale, domnul Ovidiu Ganț – reprezentantul minorității germane în Parlamentul României, domnul Hans Tischler – Consulul Germaniei la Sibiu și doi membri din cabinetul Ministrului german.

Discuțiile s-au axat pe multiculturalitatea Sibiului, un exemplu de conviețuire pașnică în diversitatea etniilor și cultelor, realitate pe care orașul și-a clădit caracterul unic. Primarul Astrid Fodor a prezentat agenda de evenimente a orașului, diversă prin artele spectacolului reprezentate, dar și prin expresia culturii minorităților. De asemenea, a fost scos în evidență rolul important al culturii în Sibiu, aceasta fiind unul dintre motoarele de dezvoltare ale orașului începând cu anul 2007 când Sibiul a purtat titlul de Capitală Culturală Europeană. În acest context s-a vorbit și despre învățământul în limba germană, una dintre modalitățile de conservare a culturii minorității germane în Sibiu. Printre subiectele discutate a fost Summitul european care va avea loc în Sibiu în 9 mai, unul dintre cele mai importante evenimente din istoria orașului.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus