Modele de bune practici pentru noul spital din judeţul Sibiu Reviewed by CD on . La începutul acestei săptămâni, conducerea Consiliului Judeţean Sibiu şi cea a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au efectuat o vizită în Germania, în La începutul acestei săptămâni, conducerea Consiliului Judeţean Sibiu şi cea a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au efectuat o vizită în Germania, în Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Modele de bune practici pentru noul spital din judeţul Sibiu

Modele de bune practici pentru noul spital din judeţul Sibiu

Modele de bune practici pentru noul spital din judeţul Sibiu

La începutul acestei săptămâni, conducerea Consiliului Judeţean Sibiu şi cea a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au efectuat o vizită în Germania, în districtul Paderborn, din landul Renania de Nord-Westfalia, la invitaţia președintelui districtului şi a primarului orașului Paderborn. Scopul vizitei a fost identificarea unor interese comune în vederea încheierii unui acord de parteneriat între judeţul Sibiu şi districtul Paderborn.

Din delegaţia sibiană au făcut parte preşedinta Daniela Cîmpean, vicepreşedintele Wiegand Fleischer, administratorul public Sebastian Dotcoş, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Proiecte, Oana Popa, precum şi managerul Spitalului Judeţean Sibiu, Cornel Benchea, şi directorul medical, Remus Cipăian.
Punctul central a fost vizitarea unor modele de bune practici în domeniul sănătății: o clinică din Minden, cu o capacitate de 864 de paturi, construită pe o suprafaţă de 20 de ha, şi un spital mai mic, de aproximativ 200 de paturi, în Warburg. Gazdele au prezentat oficialilor sibieni și universitatea din Paderborn, asemănătoare ca număr de studenţi cu Universitatea Lucian Blaga, și un incubator de afaceri din cadrul parcului tehnologic.

„Consider că această vizită a fost foarte utilă pentru că am conturat viitoarele axe de cooperare cu districtul Paderborn şi acestea includ colaborări în domeniul sănătății, turismului, educației, al mediului de afaceri şi al culturii. Împreună cu echipa de conducere de la Consiliul Judeţean şi de la Spitalul Judeţean Sibiu preluăm modele de bune practici în ceea ce priveşte construirea la Sibiu a unui spital nou”, a declarat preşedinta Daniela Cîmpean.

În urmă cu două săptămâni, preşedinta Daniela Cîmpean, alături de conducerea Spitalului Judeţean Sibiu, a efectuat o vizită în Germania, la Fürth – Nürenberg, pentru familiarizarea cu o tehnică de construcție modulară utilizată pentru spitale, pentru a analiza posibillitatea adaptării modelului în cazul noului spital din județul Sibiu, care va fi construit pe Calea Şurii Mici.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus