O nouă etapă în distribuirea alimentelor din partea Uniunii Europene la Sibiu
În 11 noiembrie se va încheia o primă etapă de distribuire a alimentelor din partea UE. În această etapă care a început în data de 7 octombrie au fost distribuite către 7.477 din cei 9.331 de beneficiari şapte din cele nouă alimente.
Această parte a campaniei s-a desfăşurat civilizat, beneficiarii prezentându-se să ridice aceste alimente în baza unor invitaţii nominale, primite prin poştă, în care se specifica data la care au fost programaţi.
Începând din 12 noiembrie Serviciul de Asistenţă Socială va începe distribuirea celor două produse care au fost livrate de Consiliul Judeţean: câte trei conserve de carne de porc şi o conservă de roşii în bulion.
Dat fiind faptul că în această etapă este vorba de mai puÅ£ine alimente, planificarea s-a făcut de această dată în ordine alfabetică: literele A, B -12-13 noiembrie 2013; litera C -14-15 noiembrie 2013; literele D, E -18 noiembrie 2013; literele F, G -19 noiembrie 2013; literele H, I, J, K – 20 noiembrie 2013; litera L -21 noiembrie 2013; litera M -22 noiembrie 2013; literele N, O -25 noiembrie 2013; literele P, R -26 noiembrie 2013; litera S -27 noiembrie 2013; literele T, U -28 noiembrie 2013; literele V, W, Z -29 noiembrie 2013
Începând din 2 decembrie Serviciul Asistenţă Socială va proceda la redistribuirea alimentelor rămase în stoc, nefiind ridicate de beneficiarii din listele iniţiale. Acestea vor fi distribuite către beneficiarii care au îndeplinit condiţiile prevăzute de lege pentru a primi aceste alimente după data alcătuirii listei iniţiale de către Consiliul Judeţean – 31 iulie. Aceştia vor putea să se înscrie pe listele suplimentare numai după data de 2 decembrie, la sediul Serviciului Asistenţă Socială.
Distribuirea se va face în baza listei suplimentare realizată la SPAS, ca urmare a depunerii cererii şi documentelor justificative depuse de către persoanele care îndeplinesc condiţiile legale. Beneficiarii care figurează pe listele suplimentare vor primi alimentele în limita stocurilor disponibile, pe baza planificării realizate odată cu depunerea documentelor menţionate mai sus.