Proiecte pentru eficientizarea energetică a blocurilor din Sibiu, cu finanţare din fonduri europene Reviewed by CD on . Vineri, 13 mai, Primăria Sibiu a depus primele 12 proiecte pentru eficientizarea energetică a unor clădiri de blocuri cu finanţare prin Planul Naţional pentru R Vineri, 13 mai, Primăria Sibiu a depus primele 12 proiecte pentru eficientizarea energetică a unor clădiri de blocuri cu finanţare prin Planul Naţional pentru R Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Proiecte pentru eficientizarea energetică a blocurilor din Sibiu, cu finanţare din fonduri europene

Proiecte pentru eficientizarea energetică a blocurilor din Sibiu, cu finanţare din fonduri europene

Proiecte pentru eficientizarea energetică a blocurilor din Sibiu, cu finanţare din fonduri europene

Vineri, 13 mai, Primăria Sibiu a depus primele 12 proiecte pentru eficientizarea energetică a unor clădiri de blocuri cu finanţare prin Planul Naţional pentru Rezilienţă şi Redresare (Componenta 5 – Valul Renovării).

În urma unui apel public adresat Asociaţiilor de Proprietari şi depunerea documentelor de către acestea, Primăria Sibiu a realizat auditul energetic şi serviciile de expertiză tehnică într-un timp foarte scurt pentru a putea îndeplini cerinţele în vederea depunerii proiectelor spre obţinerea finanţării europene nerambursabile.

„Am depus proiecte pentru primele 12 clădiri de blocuri, valoarea investiţiilor ridicându-se la peste 51 de milioane de lei. Alte 11 sunt în lucru şi, în măsura în care îndeplinesc cerinţele tehnice, urmează să le depunem şi pe acestea. Subliniez că este vorba nu doar de anveloparea termică a acestor clădiri, ci de lucrări mult mai ample care se referă, după caz, la închiderea balcoanelor şi izolarea acestora, modernizarea reţelei electrice şi a iluminatului de pe scara blocului, repararea acoperişurilor, modernizarea lifturilor, inclusiv instalarea unor staţii de încărcare a autovehiculelor electrice.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Lista celor 12 blocuri pentru care a fost depus deja proiect:
– Str. Rusciorului nr.19 bl.75 – Str. Constantin Nottara
– Str. Constituţiei, nr.1, bl.1
– Str. Tiglari nr.1, bloc C2
– Bd. Vasile Milea bl. 10A, Sc. A, Sc.B
– Bd. Vasile Milea bl. 12A, Sc. A, Sc.B
– Str. Iazului, bl.19, scara A şi B
– B-dul Vasile Milea nr.1 (blocul turn)
– B-dul Vasile Milea, bl. 11A, Sc. A, Sc. B
– Str. Ştefleşti, bl.7
– Strada Vrancei Bl. 6
– Str. M. Viteazu , bl. V4, scara A-D
– Str. Uzinei bl.1A

După obţinerea finanţării din fonduri europene nerambursabile, Primăria Sibiu va iniţia o procedură de achiziţie pentru proiectare şi execuţia efectivă a lucrărilor.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus