Rășinari a fost desemnat de către Organizația Mondială a Turismului (OMT) drept „Best Tourism Villages” Reviewed by CD on . Rășinari, din județul Sibiu, este marele câștigător al României în cadrul celei de-a doua ediții a competiției mondiale „Best Tourism Villages”, lansată de Orga Rășinari, din județul Sibiu, este marele câștigător al României în cadrul celei de-a doua ediții a competiției mondiale „Best Tourism Villages”, lansată de Orga Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Rășinari a fost desemnat de către Organizația Mondială a Turismului (OMT) drept „Best Tourism Villages”

Rășinari a fost desemnat de către Organizația Mondială a Turismului (OMT) drept „Best Tourism Villages”

Rășinari a fost desemnat de către Organizația Mondială a Turismului (OMT) drept „Best Tourism Villages”

Rășinari, din județul Sibiu, este marele câștigător al României în cadrul celei de-a doua ediții a competiției mondiale „Best Tourism Villages”, lansată de Organizația Mondială a Turismului (OMT). Satul a fost selectat, conform regulamentului, de către specialiștii Consiliului Consulativ al OMT, din peste 130 de candidaturi, provenite din 57 de țări.

„Rășinari este, începând de astăzi, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume! Nu o spunem noi, ci specialiștii Organizației Mondiale a Turismului, care i-au oferit această recunoaștere în cadrul competiției «Best Tourism Villages». Distincția ne onorează, ca țară, și reprezintă încă o dovadă a potențialului extraordinar pe care îl are România turistică. Doresc să felicit administrația locală a satului Rășinari, precum și pe locuitorii săi, pentru felul în care au ales să valorifice bogăția culturală și naturală a zonei, dar și pentru angajamentul dedicat sustenabilității – criterii care, de altfel, au contribuit la câștigarea acestui titlu, pe plan internațional”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Rășinari, odată cu obținerea titlului de „Best Tourism Village”, devine membru al rețelei OMT, creată pentru a facilita schimbul de informații, experiențe și de bune practici între satele care dețin aceeași distincție, dar și cu cele incluse în Programul Upgrade, respectiv satele care au ajuns în etapa mondială a concursului, dar nu au îndeplinit toate criteriile pentru a fi selectate. Rețeaua include experți, parteneri publici și privați din domeniul promovării turismului pentru dezvoltare rurală. Totodată, Rășinari va putea fi oferit drept exemplu în documentele de politici elaborate de OMT, iar în cadrul evenimentelor internaționale va beneficia de promovare și recomandări.

Criteriile care au stat la baza selectării câștigătorilor sunt: resursele culturale și naturale din destinație, promovarea și conservarea resurselor culturale, durabilitatea economică, socială și a mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, guvernanță și prioritizarea turismului, infrastructura și conectivitatea, sănătatea, siguranța și securitatea, precum și fotografiile și videoclipurile de prezentare.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus