Șapte ani de la înființarea Pieței Transilvania din Sibiu Reviewed by CD on . La 1 septembrie, Piața Transilvania a împlinit 7 ani de la înființare, timp în care a funcționat în fiecare sâmbătă, între orele 8 - 14, cu foarte mici excepții La 1 septembrie, Piața Transilvania a împlinit 7 ani de la înființare, timp în care a funcționat în fiecare sâmbătă, între orele 8 - 14, cu foarte mici excepții Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Șapte ani de la înființarea Pieței Transilvania din Sibiu

Șapte ani de la înființarea Pieței Transilvania din Sibiu

Șapte ani de la înființarea Pieței Transilvania din Sibiu

La 1 septembrie, Piața Transilvania a împlinit 7 ani de la înființare, timp în care a funcționat în fiecare sâmbătă, între orele 8 – 14, cu foarte mici excepții când a fost suspendată pentru organizarea unor competiții în Sala Transilvania sau, dimpotrivă, când a fost extinsă pe mai multe zile, în preajma sărbătorilor.

Pentru a marca această cifră a perfecțiunii, cum e numită, pentru a evidenția continuitatea și dezvoltarea pieței din 2012 până în prezent, Consiliul Județean Sibiu și Serviciul Public Sala Transilvania au sărbătorit ”Recoltele toamnei”, împreună cu producătorii locali și cu sibienii prezenți la piață sâmbătă, 5 octombrie 2019.

La eveniment au luat parte vicepreședinții Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta-Klemens și Marcel Constantin Luca, mai mulți consilieri județeni, directorul executiv al DSVSA Sibiu, Șerban Țichindelean, primarii localităților Avrig, Rășinari și Arpașu de Jos, o delegație poloneză din regiunea Wielkopolska, cu care CJ a încheiat un acord de cooperare și reprezentanți ai presei.

Producătorii locali au purtat piese vestimentare din costumul popular, și-au amenajat standurile cât mai dichisit, și s-au bucurat de prezența oficialităților județene, cărora le-au mulțumit pentru că ajutorul oferit prin înființarea și susținerea acestei piețe.

Muzica și jocul, aduse de ”Călușerii” din Rășinari și de ”Purtata Avrigului” au însuflețit atmosfera din piață, iar prezența doamnelor de la Șezătoarea din Avrig și a elevilor de la Școala din Arpașu de Jos cu produse artizanale sau cu produse din cămara bunicii au fost pata de culoare și de gust a acestei sărbători. Gustul a fost completat cu must proaspăt stors din teascul adus tocmai de la Râu Sadului, de către Ciprian Minea.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus