Tradiţia jocului de Ţuru continuă şi în acest an la Mediaş Reviewed by CD on . Primăria Municipiului Mediaş organizează în data de 16 aprilie 2023, în prima zi a Sărbătorii Pascale, tradiţionalul Joc de Ţuru, în cartierul Moşnei. Manifesta Primăria Municipiului Mediaş organizează în data de 16 aprilie 2023, în prima zi a Sărbătorii Pascale, tradiţionalul Joc de Ţuru, în cartierul Moşnei. Manifesta Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Tradiţia jocului de Ţuru continuă şi în acest an la Mediaş

Tradiţia jocului de Ţuru continuă şi în acest an la Mediaş

Tradiţia jocului de Ţuru continuă şi în acest an la Mediaş

Primăria Municipiului Mediaş organizează în data de 16 aprilie 2023, în prima zi a Sărbătorii Pascale, tradiţionalul Joc de Ţuru, în cartierul Moşnei.

Manifestarea va debuta la ora 11:00, pe strada Stejarului nr. 1, iar cei prezenţi vor asista atât la tradiţionala întrecere, cât şi la spectacolul de cântece şi dansuri populare pregătit de către organizatori.

Programul artistic va fi susţinut de către interpreţii Costel Popa, Emilia Muntean, Luminiţa Dejan, Aurelian Suciu, Aurica Bacea, Cosmina Fulea, Bianca şi Diana Creţu, Natalia şi Alin Matyas. De asemenea, cei prezenţi vor putea urmări şi spectacolul ansamblurilor de dansuri populare „Târnavele”şi „Muguri de pe Târnave”, din Municipiul Mediaş.

Datând din anul 1926, jocul a început ca un obicei de cartier al Văii Moşnei şi continuă să rămână unul din evenimentele emblematice, pitoreşti şi autentice ale comunităţii noastre, care a atras, an de an, un public tot mai numeros, atât localnici cât şi vizitatori. Notorietatea jocului de Ţuru a depăşit de mult graniţele localităţii şi ale judeţului Sibiu, evenimentul ocupând un loc important în agenda culturală a municipalităţii.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus